Σας έχουμε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δείπνο για δύο – Σε μία ώρα όλα έτοιμα!

Μπορείς να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο για δύο με λίγο κόπο, αλλά πολλή φαντασία

Η περίοδος των γιορτών συνδέεται συνήθως με μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, εξόδους με φίλους και γενικά κόσμο. Αν φέτος θέλεις να πρωτοτυπήσεις, περνώντας τις γιορτές μόνο με το αγαπημένο σου άλλο μισό, υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις ένα ειδυλλιακό ρομαντικό δείπνο για δύο και μάλιστα σε λιγότερο από μία μόλις ώρα.

Άλλωστε, η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα. Δεν χρειάζεται να κοπιάσεις υπερβολικά για το ιδανικό δείπνο, αλλά να βάλεις κυρίως ψυχή και διάθεση. To μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις το τραπέζι με μερικά λουλούδια εποχής και αναμμένα κεριά για επιπλέον ατμόσφαιρα.

Ορεκτικό: Κριτσίνια τυλιγμένα με προσούτο

Διάρκεια ετοιμασίας: 5 λεπτά | Δυσκολία: Εύκολο

Συστατικά:

  • Λεπτά κριτσίνια Προσούτο σε λεπτές φέτες

Οδηγίες:
Ετοίμασε αυτό το ορεκτικό 20 λεπτά πριν το δείπνο, διαφορετικά το προσούτο θα μαλακώσει τα κριτσίνια κι αυτό δεν είναι κάτι που θέλεις.

  1. Κόψε κάθε κομμάτι προσούτο στη μέση κατά μήκος 2. Τυλίξτε το προσούτο γύρω από τα κριτσίνια υπό γωνία. Χρησιμοποιήστε 2 κομμένα κομμάτια προσούτο ανά κριτσίνι

Κυρίως πιάτο: Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με κρεμμύδια, αχλάδια ποσέ και ροκφόρ

Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά | Δυσκολία: Μέτρια

Συστατικά:

  • 1,5 κιλό χοιρινό φιλέτο 2 αχλάδια Bosc (2 φλιτζάνια κομμένα σε κύβους) 2 μέτρια κρεμμύδια (1 φλιτζάνι κομμένο σε φέτες) 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 2 φλιτζάνια λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι ροκφόρ θρυμματισμένο 3 κλωναράκια δεντρολίβανο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/2 γ. ζωμό κοτόπουλου

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 425 βαθμούς. Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τα αχλάδια και το λευκό κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσει σταθερά για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και τα αχλάδια να γίνουν διάφανα.
  3. Όσο σιγοβράζουν τα αχλάδια, κόβουμε το χοιρινό φιλέτο οριζόντια στο κέντρο σε όλο του το μήκος.
  4. Μόλις σιγοβράσουν τα αχλάδια και τα κρεμμύδια, χύνουμε γενναιόδωρα το μείγμα στο κέντρο του φιλέτου.
  5. Ρίχνουμε το θρυμματισμένο ροκφόρ πάνω από τα κρεμμύδια και τα αχλάδια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό του φιλέτου και το δεντρολίβανο από πάνω. Με έναν σπάγγο δένουμε το κομμένο φιλέτο, ώστε να μη φύγει η γέμιση.
  6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέτουμε το χοιρινό φιλέτο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Περιστρέφουμε το φιλέτο στο τηγάνι 2-3 φορές, αφήνοντας όλες τις πλευρές να ροδίσουν.
  7. Βάζουμε το φιλέτο στο φούρνο να ψηθεί. Αφήνουμε το φιλέτο να ψηθεί για 12 λεπτά ή μέχρι να φτάσει στους 145 βαθμούς.
  8. Βγάζουμε το φιλέτο από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής να ξεκουραστεί. Το φιλέτο πρέπει να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες. Αυτό διατηρεί τους χυμούς στο κρέας, καθιστώντας το τρυφερό.
  9. Ρίχνουμε τον ζωμό κότας στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ξύνοντας τα ροδισμένα κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να λιγοστέψει και να πήξει για 5 λεπτά, δημιουργώντας μια σάλτσα.
  10. Κόβουμε το φιλέτο, αφαιρώντας τον σπάγκο. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στο κρέας και σερβίρουμε.

Το Επιδόρπιο: Affogato
 

Χρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά | Δυσκολία: Εύκολο

Συστατικά:

  • Παγωτό βανίλια
  • 1 φλιτζάνι καφέ φίλτρου ή 2 σφηνάκια εσπρέσο

Rasberries
Οδηγίες:

  1. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  2. Μετά το δείπνο, ρίχνουμε σε μπολ το παγωτό βανίλια, περιχύνουμε με τον καφέ και από πάνω προσθέτουμε τα rasberries.

Θες να δημιουργήσεις το τέλειο δείπνο για δύο; Είναι τόσο απλό!

Πηγή: skai.gr