Quiche με φρέσκα κρεμμυδάκια και κατσικίσιο τυρί - Θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Για να σερβίρετε την quiche μπορείτε να προσθέσετε αρακά και ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί και λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο 

Τι θα χρειαστείς:

  • λαχανικά: 1 σκόρδο, κομμένο στη μέση, 1/2 κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους), 1 μικρό πράσο (σε λεπτές φέτες), 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, και 1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
  • φύλλο ή κρούστα ή σφολιάτα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 200 γρ κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Για να σερβίρεις: ρόκα, αρακά, τουρσί αγγουράκια, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους, ώστε να έχουν χώρο για να ψηθούν. Ψήνουμε στο φούρνο για 25-35 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα λαχανικά στη μέση του ψησίματος. Μπορούμε να προσθέσουμε τα τρυφερά λαχανικά που χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος, στον μισό χρόνο. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο, τα αφήνουμε στην άκρη και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σκεύος για την quiche. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί της πίτας και στρώνουμε τα φύλλα της ζύμης μέχρι να καλυφθεί η φόρμα της πίτας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Βγάζουμε την κρούστα από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Όσο κρυώνει η κρούστα, ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στρώνουμε τα λαχανικά και το κατσικίσιο τυρί στο ταψί της πίτας. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα λαχανικά.
  6. Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή: skai.gr
TAGS: φαγητό