Γεύσου το τίποτα: Ιαπωνική εταιρεία τροφίμων λανσάρει καραμέλες χωρίς γεύση

Είτε είναι γλυκιά, ξινή, πικάντικη, ή ακόμη και αλμυρή, η καραμέλα συνδέεται πάντα με κάποια γεύση. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. 

Θα θέλατε να γευτείτε το τίποτα; Η ιαπωνική αλυσίδα ψιλικών καταστημάτων Lawson κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα αρκετά ενδιαφέρον νέο προϊόν – μια καραμέλα χωρίς γεύση.

Είτε είναι γλυκιά, ξινή, πικάντικη, ή ακόμη και αλμυρή, η καραμέλα συνδέεται πάντα με κάποια γεύση. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, γιατί τα γλυκά χωρίς γεύση είναι μόδα στις μέρες μας, τουλάχιστον στην Ιαπωνία. Η Lawson, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων ψιλικών της Ιαπωνίας, λανσάρει αυτό τον καιρό μια νέα σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του προϊόντος Aji no Shinai? Ame (Άγευστη; Καραμέλα), που φαίνεται να μην έχει γεύση. 

Καραμέλα

Σύμφωνα με τη συσκευασία η καραμέλα Aji no Shinai? Ame έχει μόνο δύο συστατικά: το συνθετικό υποκατάστατο ζάχαρης πολυδεξτρόζη, και το οργανικό υποκατάστατο ζάχαρης ερυθριτόλη. Είναι όμως πραγματικά άγευστη; Η Lawson αυτό ισχυρίζεται, αλλά δεν το δοκιμάσαμε ποτέ, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε. Όσοι δοκίμασαν πάντως, εξεπλάγησαν από το πόσο άγευστη ήταν

Αλλά παρόλο που η παρασκευάστρια εταιρεία του Aji no Shinai? Ame μπόρεσε να μειώσει τη γεύση σχεδόν σε... τίποτα, η καραμέλα φαίνεται και πάλι να έχει ένα πολύ αμυδρό άρωμα, που συγκρίνεται με ένα ενεργειακό ποτό αρκετά νερωμένο. Υπάρχει επίσης μια νότα γλυκύτητας, συγκρίσιμη με αυτή του λευκού ρυζιού.

Ήρθε για να μείνει το άγλυκο γλυκό; Θα το δούμε και στη χώρα μας; Εξαρτάται από τους καταναλωτές. 
 

Πηγή: skai.gr