Χατζηδάκης σε ΣΚΑΪ 100.3 για νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ποιους αφορά το πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις

Αναφερόμενος στις αυξήσεις που έχουν προαναγγελθεί στις συντάξεις, τόνισε ότι η αύξηση θα είναι στο σύνολο της σύνταξης. Θα είναι σημαντική και τα αφορά όλους τους συνταξιούχους. 

Διευκρινίσεις για το πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις που φέρνει το νέο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου, που παρουσιάστηκε χθες από το υπουργείο Εργασίας, έδωσε μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100.3, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Εξήγησε ότι δεν αφορά όσους πλήρωναν τις επικουρικές τους αλλά όσους λάμβαναν το λεγόμενο κοινωνικό πόρο, αναφέροντας για παράδειγμα τους συμβολαιογράφους.

Σημείωσε ότι αυτή η παρακράτησή δεν μπορεί να θεωρηθεί εισφορά και θα φτάσουμε στο σημείο ορισμένοι πολίτες να παίρνουν επικουρικές συντάξεις ύψους 15-25 χιλιάδες ευρώ, ενώ η μέση επικουρική είναι 200 ευρώ.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις που έχουν προαναγγελθεί στις συντάξεις, τόνισε ότι η αύξηση θα είναι στο σύνολο της σύνταξης. Θα είναι σημαντική και τα αφορά όλους τους συνταξιούχους. Τόνισε μάλιστα ότι η μεγάλη πλειονότητα θα πάρει πραγματικές αυξήσεις στην τσέπη.

Πηγή: skai.gr