Σταϊκούρας σε ΣΚΑΪ 100,3: Αύριο, Τρίτη, αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στα 577 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε η αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, με την αύξηση να φθάνει στα 94 δισ. ευρώ, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός  Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την ίδια ώρα, ο φετινός ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 380 εκατ. ευρώ στα 2,3 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXIS το αργότερο αύριο, ενσωματώνουν μικρότερο φόρο για το 80% των ιδιοκτητών, για ένα 13% ο λογαριασμός παραμένει αμετάβλητος, ενώ αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ αναμένονται για το 7 με 8%, των ιδιοκτητών ακινήτων.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας φέτος, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές, ωστόσο θα παρουσιάσει αύξηση κατά 3,1%. 

Χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ωστόσο ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος εκτίμησε ότι θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου όπου και θα ληφθεί η απόφαση.

Πηγή: skai.gr