Σκρέκας σε ΣΚΑΪ 100,3: Έχουμε προνοήσει ώστε τους επομένους 12 μήνες να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

O υπουργός ανέφερε ότι μέσα σε 7 ημέρες με το νέο μηχανισμό έχουν ανακτηθεί πάνω από 130 εκατομμύρια υπερέσοδα που θα διατεθούν για την στήριξη των πολίτων.

Η κυβέρνηση έχει προνοήσει ώστε τους επομένους δώδεκα μήνες να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ 100,3 στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ανέφερε ότι μέσα σε 7 ημέρες με το νέο μηχανισμό έχουν ανακτηθεί πάνω από 130 εκατομμύρια υπερέσοδα που θα διατεθούν για την στήριξη των πολίτων.

Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μετρά ακόμα και για το δυσμενές σενάριο της διακοπής του φυσικού αεριού από τη Ρωσία. Όπως είπε αυτά είναι

  • H αντικατάσταση εν μέρει με υγροποιημένο αέριο που παίρνουμε από την Ρωσία.
  • Η αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής με λιγνίτη και ντίζελ .
  • Η λειτουργία  της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα
  • Η αποθήκευση υγροποιημένου αεριού στην Ιταλία το οποίο θα έρχεται στην Ελλάδα με αντιστροφή ροή από τον Αγωγό ΤΑΠ

 Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι με το νέο σύστημα που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου επιδοτείται το 80 με 90% της αύξησης των λογαριασμών των καταναλωτών.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι είχαμε  910 χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευων και διευκρίνισε ότι 250 χιλιάδες άνθρωποι θα πάρουν το voucher ενώ η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού για να πάρουν και κάποιοι από τους επιλαχόντες.

 Ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνεται κατά 30% η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά δίκυκλα.

Πηγή: skai.gr