Σκρέκας: Επιδότηση 39 ευρώ προς όλους για ένα δίμηνο - 45 ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά

Στον υπερδιπλασιασμό, στα 39 ευρώ ανά μήνα για όλα τα νοικοκυριά, της επιδότησης για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, από 18 ευρώ τον Οκτώβριο, προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Η επιδότηση στις 300 πρώτες κιλοβατώρες ανέρχεται σε 45 ευρώ το μήνα για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Για το φυσικό αέριο, εκτός από τα 80 έως 170 εκατ. ευρώ που δόθηκε έκπτωση, μαζί με το 15% της οριζόντιας έκπτωσης για όλους, αναστέλλεται η χρέωση των τελών δικτύου για κάθε νοικοκυριό, που σημαίνει μείωση στους λογαριασμούς από 20 έως 40 ευρώ. Παράλληλα, ενισχύεται το ταμείο για την ενέργεια από τα 150 στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ αναστέλλεται η πληρωμή χρεώσεων για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι οι συνολικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης αυξάνονται σε 620 εκατ. ευρώ από 500 εκατ. ευρώ. 

Η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Οκτώβριο και τώρα βρίσκεται στα 209 ευρώ, αναγνώρισε ο Κώστας Σκρέκας ανακοινώνοντας διεύρυνση του πακέτου στήριξης. Όπως, είπε η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτoύν τα νοικοκυριά. Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός, ήταν μεταξύ των δύο πρώτων χωρών που πήραν μέτρα για την ενεργειακή κρίση στην ΕΕ, δημιουργώντας μηχανισμό απορρόφησης της ακρίβειας.
 

Πηγή: skai.gr