«Ράλι» στις τιμές των ομολόγων

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η σημερινή αναφορά της Goldman Sachs η οποία προέβλεψε αύξηση του επιτοκίου κατά 0,75% το Σεπτέμβριο.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα οι τιμές των ομολόγων μετά την νέα εκτίναξη του πληθωρισμού σε νέο αρνητικό ρεκόρ (9,1%) για τον Αύγουστο. Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών ενισχύει το σενάριο μίας μεγαλύτερης αύξησης του επιτοκίου από την ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και η σημερινή αναφορά της Goldman Sachs η οποία προέβλεψε αύξηση του επιτοκίου κατά 0,75% το Σεπτέμβριο.

Μάλιστα στην ανάλυση αυτή η διεθνής επενδυτική τράπεζα αναθεωρεί προς τα πάνω το «πλαφόν» για το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ, το οποίο πλέον προβλέπει να φθάσει το 1,75% (από 1,50%) τον Φεβρουάριο του 2023.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 68 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,11% από 4,05% χθες έναντι 1,53% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,58% από 2,55% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται νωρίς το απόγευμα το ευρώ το οποίο διαπραγματευόταν τα 1,0021 δολάρια από το επίπεδο των 0,9991 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ