Οικονόμου σε ΣΚΑΪ 100.3: Ο καταναλωτής θα πληρώνει μικρότερη τιμή από αυτή που αναγράφεται στην αντλία

Οικονόμου σε ΣΚΑΪ 100.3: Ο καταναλωτής θα πληρώνει μικρότερη τιμή από αυτή που αναγράφεται στην αντλία

Αύριο ή μεθαύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ακρίβειας, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100.3 και στον Παύλο Τσίμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας ότι «τώρα είμαστε σε φάση οριστικοποιησης των μέτρων». 

Εξήγησε δε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα. 

Πρώτον, θα ενισχυθούν οι πολίτες που είναι πιο αδύναμοι οικονομικά, ενώ θα συνεχιστεί η επιδότηση για όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Υπογράμμισε δε ότι η ενίσχυση αυτή θα είναι οριζόντια, θα αφορά στους πάντες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. 

Μάλιστα, επανέλαβε ότι θα γίνει παρέμβαση και στα καύσιμα. Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες ο καταναλωτής θα πληρώνει μικρότερη τιμή από αυτή που αναγράφεται στην αντλία.

Ωστόσο, το μέτρο αυτό δε θα είναι οριζόντιο, αλλά θα αφορά περισσότερους από εκείνους που θα δικαιούνται το επίδομα της πρώτης παρέμβασης. 

Σχετικά με τον τρόπο της συγκεκριμένης επιδοτησης, επισήμανε ότι θα επιλεγεί η πιο εύχρηστη λύση. 

Ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι αφήνει μία λελογισμένη αισιοδοξία ότι περνάμε σε μια πιο ρεαλιστική φάση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως ανέφερε, αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάξει η Τουρκία συμπεριφορά στο 100%. Ωστόσο, η Τουρκία συνειδητοποίησε, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ομόθυμη καταδίκη και τις διεθνείς κυρώσεις, ότι είναι προς το κοινό μας όφελος να μη δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ. 

Τέλος, δήλωσε ότι η Άκυρα έχει καταλάβει ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι καθοριστικές για τις σχέσεις της με τη Δύση. 
 

Πηγή: skai.gr