Φθηνότερα από πέρυσι τα θαλασσινά του «Καλαθιού του νοικοκυριού» στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών - Πίνακας

Ειδικά στα μικρά καλαμάρια εντοπίζεται και η μεγαλύτερη απόκλιση στις τιμές συγκριτικά με πέρυσι

Φθηνότερα συγκριτικά με πέρυσι είναι τα θαλασσινά που συγκαταλέγονται στο «Καλάθι του νοικοκυριού» στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών. Ειδικά στα μικρά καλαμάρια εντοπίζεται και η μεγαλύτερη απόκλιση στις τιμές συγκριτικά με πέρυσι. 

Οι τιμές αφορούν την εβδομάδα 23 με 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή από αύριο Πέμπτη έως την άλλη Πέμπτη. 

Ειδικότερα, για το ίδιο διάστημα το 2022 οι τιμές στις κόκκινες γαρίδες κυμαίνονταν από 13 έως 16 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος κυμαίνονται από 12 έως 14 ευρώ. Οι τιμές στις μικρές γαρίδες (Γάμπαρη) κυμαίνονταν από 11 έως 13 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος από 9 έως 12 ευρώ το κιλό. Οι τιμές στα μικρά καλαμάρια κυμαίνονταν το 2022 από 10 έως 18 ευρώ, ενώ φέτος κυμαίνονται από 9 έως 12 ευρώ το κιλό. Στα μικρά θράψαλα οι τιμές κυμαίνονταν από 4 έως 9 ευρώ, ενώ φέτος από 5 έως 6 ευρώ το κιλό. Τέλος, οι τιμές στις σουπιές πέρυσι κυμαίνονταν από 10 έως 14 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος από 10 έως 13 ευρώ. 

Στο μεταξύ, πρεμιέρα κάνει σήμερα, Τετάρτη το «καλάθι της Σαρακοστής» που περιλαμβάνει όλα τα νηστίσιμα εκτός από τις λαγάνες.

Στο «καλάθι της Σαρακοστής» δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού.

Ψαρικά


 

Πηγή: skai.gr