Γουάτσα: Η Ελλάδα θα πετύχει - μπορεί να γίνει Ιρλανδία του Νότου

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και θα πετύχει, γι’ αυτό επενδύουμε σημαντικά κεφάλαια στην ελληνική αγορά, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Πρεμ Γουάτσα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, που επένδυσε 164 εκατ. ευρώ στη Eurobank Properties, κίνηση που καθιστά τον καναδικό κολοσσό έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στην Ελλάδα. Η Fairfax, που διαχειρίζεται κεφάλαια 31 δις. δολαρίων και εστιάζει σε επενδύσεις ακινήτων, ασφαλιστικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών προϊόντων, έχει επενδύσει στη Εurobank Properties συνολικά άνω των 200 εκατ. ευρώ και η δυναμική της διείσδυση στην ελληνική αγορά προβάλλεται ως προπομπός της επερχόμενης ανάκαμψης. 

Όπως τονίζει το φως στο βάθος του τούνελ για τη χώρα μας είναι ορατό. «Η Ελλάδα έχει βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της (...) φυσικά μπορεί να γίνει η Ιρλανδία του Νότου όχι μόνο γιατί έχει πολύ καλό εργατικό δυναμικό, αλλά έχει και εξαιρετικό καιρό με αποτέλεσμα ο τουρισμός να συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη» τόνισε.

Για τον πρωθυπουργό, ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι «έχουμε επανειλημμένως εντυπωσιαστεί με το πόσο ειλικρινής, αφοσιωμένος είναι και πώς τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά στην ελληνική κυβέρνηση είναι διαθέσιμοι 24 ώρες την ημέρα επτά ημέρες την εβδομάδα προκειμένου να ορθοποδήσει και πάλι η οικονομία».
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής - Αθανάσιος Έλλις