Κλείσιμο

Για τα νέα φορολογικά μέτρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει τα νέα φορολογικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αφορολόγητο μειώνεται από τις 12.000 στις 8.000 ευρω, με εξαίρεση τους συνταξιούχους ηλικίας άνω των 60 ετών που διατηρούν το ίδιο αφορολόγητο. Η μείωση θα εφαρμοστεί άμεσα, και από τον επόμενο μήνα θα αλλάξει η παρακράτηση του φόρου.

Επίσης, αναμένεται να καταργηθεί για δύο χρόνια το πόθεν έσχες για αγορά κάθε είδους ακινήτου, μέτρο που περιλαμβάνεται στις προτάσεις της ΝΔ.

Αυξάνεται από τον Σεπτέμβριο ο ΦΠΑ από 13 σε 23% για τις υπηρεσίες που προσφέρουν εστιατόρια, καφενεία και ζαχαροπλαστεία, ενώ παγώνει η επιβολή ειδικού φόρου στα αναψυκτικά.

Ωστόσο φόρος θα επιβληθεί στο φυσικό αέριο, ενώ σημαντική αύξηση θα υπάρξει και στα τέλη κυκλοφορίας.

Πρόσθετο φόρο θα πληρώσουν ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 350.000 ευρώ, ιδιοκτήτες ΙΧ με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με μήκος άνω των 10 μέτρων.

Με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα χορηγούνται από το 2012 οι φοροαπαλλαγές σε πολίτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο για α΄ κατοικία, πληρώνουν ασφάλιστρα ζωής, δίδακτρα σε φροντιστήρια, ιατρικές δαπάνες, ενοίκιο για α΄ κατοικία και μία σειρά άλλες δαπάνες που σήμερα εκπίπτουν κατά περίπτωση από το εισόδημα ή τον φόρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ατομικό εισόδημα πάνω από το οποίο δεν θα αναγνωρίζονται οι προς έκπτωση δαπάνες θα διαμορφωθεί σε περίπου 30.000 ευρώ και το οικογενειακό σε 60.000 ευρώ.




Πηγή: skai.gr