Γεωργιάδης: Τηλεδιάσκεψη με βιομηχάνους τροφίμων για περισσότερα επώνυμα προϊόντα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού»

Τι ειπώθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)

Τρόπους ενίσχυσης του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», με περισσότερα επώνυμα προϊόντα συζήτησε την Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΤ υπό τον πρόεδρό του, Γιάννη Γιώτη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έγινε αποτίμηση της έως σήμερα πορείας του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» , με πρωτοβουλία την οποία στηρίζει ο ΣΕΒΤ και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής του, με περισσότερα επώνυμα προϊόντα, με γνώμονα πάντοτε την προστασία των νοικοκυριών και κυρίως των πιο ευάλωτων στο σημερινό περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΑΝΕ επισημαίνεται ότι όπως στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη με τον ΣΕΒΤ στις 12 Οκτωβρίου 2022 έτσι και στη σημερινή μαγνητοφωνήθηκε και τηρήθηκαν πρακτικά προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλής η τήρηση των κανόνων περί του ανταγωνισμού.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης τονίζει πως για 10η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού» οι τιμές στο 85% των προϊόντων που συμμετέχουν παρέμειναν σταθερές.

Πηγή: skai.gr