ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΗ: Ανώτατο όριο και «σε είδος» τα 6 ευρώ ημερησίως στους εργαζομένους

Η παροχή δεν θα είναι σε χρήμα, αλλά σε είδος, με κάλυψη δαπάνης κατ’ ανώτατο όριο 6 ευρώ ημερησίως ανά εργαζόμενο του κόστους σίτισης στις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες σε ορυχεία και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ καντίνες και κυλικεία υποστηρίζει η επιχείρηση σε ανακοίνωση της, ενώ διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις τιμολογίων.

Όπως αναφέρει, αν το μέτρο εφαρμοζόταν αμέσως και σε πλήρη έκταση, το ετήσιο κόστος του εκτιμάται ότι θα δεν θα υπερέβαινε τα 15 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εταιρείας (ΔΕΗ ΑΕ), δηλαδή σε 2,3% περίπου του σημερινού κόστους μισθοδοσίας και στο 0,25% του ετήσιου τζίρου της.

Η επιχείρηση προσθέτει ότι η επέκταση του μέτρου στους υπόλοιπους εργαζομένους της θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και μετά από μελέτη των τεχνικών πλευρών του ζητήματος. 

Για «πρωτοφανή και υποκριτικό ισχυρισμό της κυβέρνησης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας κύκλους του Μαξίμου που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ. 

«Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ» δηλώνει η ΝΔ. 

Για υποκρισία και φαρισαϊσμό κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος σε σημερινή (Τρίτη) δήλωση με αφορμή τις αντιδράσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην επιχείρηση.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναλυτικά: 


Πηγή: skai.gr