Ράλι τιμών στα βενζινάδικα: Ολοταχώς για 2,5 ευρώ η βενζίνη

Νέες αυξήσεις – φωτιά στα καύσιμα, με την απλή αμόλυβδη να έχει ήδη ξεπεράσει τα δύο ευρώ, το diesel να κινείται γύρο στο 1,97 και το πετρέλαιο θέρμανσης να σκαρφαλώνει ακόμα και στο 1,62 ευρώ.

Η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες ως συνέπεια της ενεργειακής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βενζίνη να φτάσει ακόμα και στα 2,5 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα.

Ήδη στη νησιωτική χώρα η τιμή της βενζίνης είναι μια ανάσα πριν τα 2,5 ευρώ με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Ικαρία, όπου καταγράφεται τιμή στα 2,36 ευρώ και τα Κύθηρα με 2,38 ευρώ.

«Αν δείτε σε καθημερινή βάση, οι αυξήσεις που γίνονται στο διυλισμένο προϊόν, είναι 10 με 12 λεπτά ανά διήμερο της αμόλυβδης βενζίνης και πολύ παραπάνω του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Γι αυτό έχει φτάσει αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο κίνησης, που επηρεάζει ως κόστος της ενέργειας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τα μεταφερόμενα αγαθά, να αγγίζει τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα», εξήγησε ο κ. Ασμάτογλου.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι αν δεν γίνουν παρεμβάσεις, θα δούμε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα «όπως βλέπουμε άδειες δεξαμενές στο πετρέλαιο θέρμανσης αυτή τη στιγμή». Πρόσθεσε δε, ότι οι πολίτες αγοράζουν μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης ίσα για να περάσουν τις 5 ή 10 ημέρες του χιονιά.

Πηγή: skai.gr