Διεθνές ενδιαφέρον για την ομιλία Βαρουφάκη στο Ινστιτούτο Brookings

Με ενδιαφέρον αναμένεται από τα διεθνή ΜΜΕ η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει στις 9.30 το βράδυ για την οικονομική κρίση στη χώρα μας και θα δεχθεί ερωτήσεις. Προηγουμένως στην ίδια εκδήλωση ομιλητής θα είναι ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος την Τετάρτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Grexit.

Στο επίκεντρο της ενότητας στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ της χώρας, των Eυρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα εξηγήσει ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, τις προοπτικές των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής αναγέννησης, αλλά και τις λεπτομέρειες της μελλοντικής του στρατηγικής για την συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων και των πιστωτών».

Ιδιαίτερης σημασίας κρίνονται όμως και οι συναντήσεις που θα έχει αύριο Παρασκευή ο κ. Βαρουφάκης, καθώς θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, που τάχθηκε κατά ενός ενδεχόμενου Grexit, και τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε νωρίτερα εκτός προγράμματος συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στον απόηχο των δηλώσεών της ότι το Ταμείο δεν θα δεχθεί καθυστέρηση καταβολή πληρωμών από την Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr