Σόιμπλε: Η Ελλάδα να δημιουργήσει τις συνθήκες για την παραμονή της στο ευρώ

Η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για την παραμονή της στο ευρώ προειδοποίησε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας έχει επεκταθεί δύο φορές μέχρι τώρα, με την 30η Ιουνίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία."Εάν η Ελλάδα θέλει να λάβει το υπόλοιπο ποσό του πακέτου στήριξης θα πρέπει να βρεθεί μια λύση έως τις 30 Ιουνίου" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε δε ότι σε κάθε περίπτωση, "η Ελλάδα θα παραμείνει τμήμα της Ευρώπης", αλλά όχι της ζώνης του ενιαίου νομίσματος. "Ό,τι κι αν συμβεί, παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση" τόνισε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες για την παραμονή της στην Ευρωζώνη."

Όσον αφορά τα χρήματα που χρειάζεται η Αθήνα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της το αν θα τα λάβει,"είναι κυρίως απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης" σημείωσε ο κ. Σόιμπλε. "Αν θέλει βοήθεια, θα τής τη δώσουμε, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια, αλλά φυσικά, εντός του πλαισίου όσων έχουμε συμφωνήσει", ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

"Κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου", υπογράμμισε νωρίτερα από την Ουάσιγκτον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας σε συνέδριο, ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε δε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

"Η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα συμβεί (μια χρεοκοπία)", δήλωσε πάντως, αναφερόμενος εμμέσως σε σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr