Κλείσιμο

Το μπαλάκι στην Ελλάδα για συμφωνία και χρήματα πετά ο Ντομπρόφσκις

Το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας και την εκταμίευση χρημάτων στήριξης πετά, με δηλώσεις του στην «Wall Street Journal», ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως δεν βλέπει κάποια συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

«Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε γρήγορα. Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε ξανά όλο το πλαίσιο, το πλαίσιο είναι ήδη εκεί [...] Είναι σημαντικό η ελληνική πλευρά να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόφσκις.

Όσον αφορά τυχόν αποδέσμευση των «παγωμένων» 7,2 δισ. σε δόσεις στήριξης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατέστησε σαφές πως «πραγματικά εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει» τις δεσμεύσεις της.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Ντομπρόφσκις τόνισε πως η διαδικασία προχωρεί «πολύ αργά», και είναι «πολύ περίπλοκες».

Επισήμανε πως απομένουν «πολλά πράγματα» που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει πρόοδος έως τα τέλη Απριλίου τονίζοντας δε πως η ελληνική πλευρά βραδυπορούσε στην αρχή των επαφών, αν και το τελευταίο διάστημα «βλέπουμε μια πιο εντατική» προσπάθεια.

Κανένας στο Eurogroup δεν περιμένει να υπάρξει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας μη ρεαλιστικό το ενδεχόμενο εκταμίευσης χρημάτων στήριξης μέσα στο μήνα.
Πηγή: skai.gr