Κλείσιμο

Έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή για το ελληνικό αίτημα

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), για την εξέταση του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Πηγή του οικονομικού πρακτορείου Dow Jones Newswires αναφέρει πως εταίροι και Αθήνα έχουν «ακόμα κάποια απόσταση», με βάση το αίτημα που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος του κ. Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείσα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο σχετικά με το περιεχόμενο της ελληνικής επιστολής, ανέφερε ότι δεν έχει να κανένα επίσημο σχόλιο, πρόσθεσε όμως ότι εναπόκειται τώρα στα κράτη-μέλη να αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα.

Νωρίτερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, αποκάλυψε μέσω Twitter πως το ελληνικό αίτημα είναι για παράταση έξι μηνών, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενό του.

Το ελληνικό αίτημα θα εξεταστεί προπαρασκευαστικά στο Euro-working Group, που θα συνεδριάσει σήμερα (Πέμπτη), στις 16:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, το ελληνικό αίτημα είναι όντως για 6 μήνες αφορά την δανειακή σύμβαση, όχι το μνημόνιο, με στόχο την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ