Κλείσιμο

Στουρνάρας: Δέσμευση για απαλλαγή από φόρο ασφαλιστικών εισφορών των ελ. επαγγελματιών

Συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, αλλά εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων, δεσμεύθηκε να φέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι το σχέδιο νόμου εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και της συνολικής αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού, που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας είτε θα αποδειχθεί ότι θα τα καταφέρουμε, είτε όχι... Για πολλά χρόνια, συμπλήρωσε ήμασταν «τζίτζικες», τώρα είμαστε «μέρμηγκε».

Δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση πριν το 2014. Εάν εμφανίσουμε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2013, θα είναι σε θέση οι εταίροι μας να μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων και να πέσει και άλλο το χρέος.

Για την αναβάθμιση της χώρας από την Standard & Poor's τόνισε ότι «πραγματικά μας δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ακόμα είναι η αρχή. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, πάρα πολύ λίγα πράγματα».
Πηγή: skai.gr