Μπαρόζο: Δημοσιονομική εξυγίανση και εμβάθυνση της ΕΕ

Η δήλωση Μπαρόζο αναλυτικά ΕΔΩ

Την ανάγκη ολοκληρωμένης απάντησης στην κρίση χρέους που σοβεί στην Ευρώπη - για την αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ζητημάτων- εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε ενδιάμεση συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Μπαρόζο σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η δημοσιονομική εξυγίανση για τη σταθερότητα και οι βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως για παράδειγμα η εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς.

«Αυτό που οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο περιμένουν από εμάς (...) είναι να ορίσουμε με καθαρούς όρους τη δέσμευσή μας στο κοινό νόμισμα, στο ‘αμετάκλητο’ του ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό, και φυσικά θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Η προσπάθεια μας βρίσκεται σε εξέλιξη, και πιστεύω ότι θα επιτευχθούν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα» κατέληξε.

Το πράσινο φως για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης  άναψαν την Πέμπτη οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο μετά το τέλος της 1ης ημέρας της Συνόδου Κορυφής και μετά από ένα ολονύχτιο θρίλερ.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας