Νέα δημοσιεύματα επιμένουν στην αναδιάρθρωση

Δεν αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αρκετές κυβερνήσεις χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με σημερινό (Τετάρτη) δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times.

Η εφημερίδα διαπιστώνει στροφή 180 μοιρών στο θέμα και εκτιμά ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης, στο οποίο ωστόσο θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν οι χώρες της ευρωζώνης.

Η εφημερίδα προσθέτει ακόμα ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα συμπαρασύρει σε αναδιάρθρωση, Ιρλανδία και Πορτογαλία, καθώς είναι στενά συνδεδεμένο το μέλλον των τριών χωρών.

«Η αναδιάρθρωση όχι απλώς δεν είναι στις στοχεύσεις μας, αλλά θα ήταν βλαπτική για την ελληνική οικονομία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτήρισε «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα όσα ακούγονται από διάφορες -όπως είπε- «σειρήνες» και «από πολλές πλευρές» και αφορούν σε αναδιάρθρωση, πτώχευση, χρεοκοπία.

Ταυτόχρονα ο κ. Πεταλωτής διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός συζήτησε το θέμα της αναδιάρθρωσης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με τον κ. Σόρος.
Πηγή: skai.gr