Κλείσιμο

Άνοιξαν τις στρόφιγγες οι ΗΠΑ: “Ένεση” 3 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας

Άνοιξαν τις στρόφιγγες για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Σε μια ιστορική του απόφαση, το Κογκρέσο πέρασε το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας αξίας 3 τρισ. δολαρίων (2,70 τρισ. ευρώ) για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Παρασκευή το πακέτο, που είχε περάσει από τη Γερουσία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο τώρα πηγαίνει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για υπογραφή, την ώρα που ο αμερικανικός λαός και η αμερικανική οικονομία μάχονται την καταστροφική εξάπλωση του Covid-19.

Η εκτεταμένη νομοθεσία αποτελεί το μεγαλύτερο πακέτο επείγουσας βοήθειας στην ιστορία των ΗΠΑ. Αποτελεί μια τεράστια "ένεση ρευστότητας", με διατάξεις που αποσκοπούν να βοηθήσουν τους αμερικανούς εργαζόμενους, τις μικρές επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες να αντιμετωπίσουν την οικονομική αναστάτωση.

Ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα. Τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού φρέναραν απότομα την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, προκαλώντας κύμα απολύσεων που πιθανόν έφερε στο τέλος της τη μεγαλύτερη περίοδο αύξησης της απασχόλησης στην αμερικανική ιστορία.

Πηγή: skai.gr