Πώς να βρεις το τέλειο χρώμα κραγιόν για το φθινόπωρο

Στο άρθρο θα βρείτε έναν βασικό οδηγό για τα κραγιόν της σεζόν 

Για πολλούς, η αλλαγή της εποχής είναι μία ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικές αποχρώσεις και να δοκιμάσουν νέες τάσεις.

Πριν μερικές μέρες είδαμε το στυλ της Hailey Bieber με τα brown glazedχείλη της και θυμηθήκαμε ξανά ότι το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να επιστρέψουμε στα κλασικά και πιο σκούρα χρώματα.

Παρακάτω είναι ένας βασικός οδηγός για τα κραγιόν της σεζόν

Ένας καλός τρόπος για να μεταφέρεις τη glazed donuts που είδαμε όλο το καλοκαίρι στο φθινόπωρο είναι με μια γυαλάδα που έχει λίγο παραπάνω χρώμα.

Οι εναλλαγές των τόνων που «ντεγκραντάρουν» επιστρέφουν. Πώς; Όπως ακριβώς ακούγεται: η εξωτερική γραμμή των χειλιών είναι λίγο πιο σκούρα και σταδιακά ξεθωριάζει σε μια πιο φωτεινή ή πιο έντονη απόχρωση προς το κέντρο των χειλιών.

Φαίνεται υπέροχο σε ματ φόρμουλα, αλλά φαίνεται εξαιρετικά εντυπωσιακό όταν γίνεται με γυαλάδες. Για να διατηρήσεις τη γυαλάδα χρησιμοποίησε ένα lip liner κάτω από το κραγιόν και ένα gloss ειδικά σχεδιασμένο για φινίρισμα υψηλής λάμψης που δεν θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

Το καφέ της δεκαετίας του 1990 θα κάνει την επιστροφή του αυτή τη σεζόν. Έχουμε δει grunge στοιχεία όλο το 2022, με την άνοιξη και το καλοκαίρι να μας φέρνουν πιο κοντά στο καθαρό δέρμα σε συνδυασμό με τολμηρά μάτια. Επειδή το καφέ είναι ένας ζεστός, γήινος τόνος, μπορεί να ταιριάζει σε όποιον αναζητά μια ρετρό εμφάνιση.

Κάθε φθινόπωρο, χωρίς αμφιβολία, το κλασικό τολμηρό κόκκινο επιστρέφει διαχρονικά. Το 2022 δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς η δοκιμασμένη τάση προσφέρει διαφορετικές παραλλαγές του κόκκινου που συμπληρώνουν κάθε τόνο δέρματος.

Πώς να βρεις το τέλειο χρώμα κραγιόν για το φθινόπωρο

Αναζήτησε μια απόχρωση που να συμπληρώνει τον τόνο της επιδερμίδας σου. Μείνε σε αυτά που ήδη γνωρίζεις ότι σου ταιριάζει — αλλά δώσε μία πιο φθινοπωρινή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, δοκίμασε ένα βαθύ κόκκινο, σε πορτοκαλί τόνους, αν έχετε πιο ζεστούς τόνους. Για πιο ψυχρούς τόνους, αναζήτησε αποχρώσεις όπως μοβ ή δαμασκηνί.

Ακόμα κι αν επιλέξεις μια φυσική απόχρωση που ταιριάζει ή συμπληρώνει τον φυσικό τόνο των χειλιών σου, μετά πέρασε φυσική λάμψη με γκλος ή λάδι για να δώσει ένα ανάγλυφο, λαμπερό φινίρισμα.

Η αλλαγή εποχής είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δοκιμάσεις κάτι νέο ή να πειραματιστείς με αποχρώσεις που ήδη ξέρεις ότι φαίνονται υπέροχες πάνω σου.

Ένα κόλπο για να δοκιμάσεις μία απόχρωση κραγιόν χωρίς να το δοκιμάσεις στα χείλη σου: Άνοιξε το κραγιόν στα 2/3 του και κράτησε το στο πλάι των χειλιών σου- περίπου 10 εκατοστά μπροστά από το στόμα σου – έτσι ώστε να κρύβει τα χείλη σου όταν κοιτάς στον καθρέφτη. Κλείνοντας απαλά το ένα μάτι σου θα μπορείς να δεις γρήγορα και εύκολα πώς θα φαίνεται το χρώμα σε σχέση με την επιδερμίδα.

Ένας άλλος βασικός κανόνας λέει να πειραματίζεσαι, αλλά να μένεις πιστή σ’ αυτά που σου αρέσουν. Αν ένα πιο σκούρο χρώμα δεν σου ταιριάζει αλλά σου αρέσει, τότε δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις την απόχρωσή του σε ένα lip gloss με αντίστοιχο χρώμα που μεν θα σου δώσει χρώμα, χωρίς το έντονο αποτέλεσμα του κραγιόν δε.

Πηγή: skai.gr