Τελικά πόσο κακό είναι να κοιμηθείς με το make up;

Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να ξεβαφόμαστε πριν τον ύπνο, όμως έχουμε κοιμηθεί με make up. Συχνά μάλιστα ο πειρασμός είναι τόσο μεγάλος που γεννά την απορία.

Τελικά πόσο κακό είναι να κοιμηθείς με το make up;
Ξεκινώντας με το μακιγιάζ στο δέρμα, το να μην καθαρίσεις την επιδερμίδα σου πριν τον ύπνο εμποδίζει την κυτταρική ανανέωση και επανόρθωση. Επίσης, οδηγεί σε φραγμένους πόρους και σπυράκια αφού οι ατμοσφαιρικοί ρύποι μένουν στο δέρμα σου, φθείροντάς το. Το αποτέλεσμα αυτής της φθοράς γίνεται εμφανές με τη μορφή δυσχρωμιών, ρυτίδων και χαλάρωσης. Μάλιστα, εάν το foundation που χρησιμοποιείς είναι πολύ πηκτό με βάση έλαια, είναι ακόμη πιθανότερο να σου δημιουργήσει σπυράκια εάν δεν το αφαιρέσεις πριν κοιμηθείς. Επίσης, εάν έχεις πιο ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, οι πιθανότητες ερεθισμού αυξάνονται.

Τι γίνεται εάν κοιμηθείς με μακιγιάζ στα μάτια;
Όσο αθώο κι αν μοιάζει το να κοιμηθείς με λίγη mascara ή μολύβι, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο. Μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, όπως ερεθισμό και χαλάζιο. Επίσης, οι βλεφαρίδες σου μπορεί να φθαρούν καθώς τρίβονται στη μαξιλαροθήκη ενώ έχουν ακόμα mascara. Αντίστοιχα, εάν κοιμηθείς με μακιγιάζ στα φρύδια ρισκάρεις να τα αποδυναμώσεις, εμποδίζοντας την ανάπτυξη υγιών τριχών. Αυτό οφείλεται στο ότι οι τρίχες στα φρύδια είναι πιο μαλακές και ευαίσθητες από τις τρίχες στα μαλλιά. Φυσικά, η συχνότητα με την οποία κοιμάσαι χωρίς να ξεβαφτείς επηρεάζει άμεσα τις συνέπειες. Μια-δύο φορές το χρόνο δε θα κάνουν ιδιαίτερη ζημιά, όμως, η φθορά αυξάνεται με κάθε συμβάν. Έτσι, όσο περισσότερες φορές κοιμάσαι βαμμένη, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες εμφάνισης ανεπιθύμητων συνεπειών. Επίσης, το βαρύ μακιγιάζ δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Για να αντιμετωπίσεις όσο γίνεται τη φθορά, κάνε τα εξής:
Εφάρμοσε τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης σου το επόμενο πρωί. Καθάρισε εξονυχιστικά το δέρμα και τα μάτια σου πριν βάλεις τις κρέμες σου ή ξαναβαφτείς για τη μέρα. Ακόμα, άλλαξε τη μαξιλαροθήκη σου αφού έχουν μεταφερθεί σε αυτή τα βακτήρια από το πρόσωπο σου. Αν συχνά ξεχνιέσαι και κοιμάσαι βαμμένη, βρες απλούς τρόπους για να κάνεις το καθημερινό πλύσιμο του προσώπου αναπόσπαστο κομμάτι της βραδινής ρουτίνας σου. Συνδύασε το με το πλύσιμο των δοντιών ή βάλε μια υπενθύμιση στο κινητό σου. Επίσης, ξεκίνα με λίγα και απλά βήματα, επιλέγοντας ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού. 

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 πιο αποτελεσματικά πράγματα για να κάνεις μετά από έναν καυγά ώστε να ηρεμήσεις

Parenting 101: Οι 7 συμβουλές που θέλουν οι ειδικοί να θυμάσαι

Πηγή: Savoir Ville