Σαλβατόρε: Ο υποδηματοποιός των ονείρων

Το ντοκιμαντέρ του Λούκα Γκουανταντίνο για τον Σαλβατόρε Φεραγκάμο αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2022

Η Sony Pictures Classics παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το επίσημο τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας με τίτλο «Salvatore: Shoemaker of Dreams». Η αφίσα απεικονίζει τη γόβα στιλέτο Calipso του Ιταλού σχεδιαστή υποδημάτων, που παρουσιάστηκε το 1956, ενώ στο τρέιλερ γίνονται αναφορές στην πορεία του και σε πολλές από τις προσωπικότητες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ, Μάρτιν Σκορσέζε, Μανόλο Μπλάνικ, Κριστιάν Λουμπουτέν.

Η ταινία παρακολουθεί το καλλιτεχνικό ταξίδι του Φεραγκάμο, από την παιδική του ηλικία στο Μπονίτο, τις πρώτες του μέρες ως μαθητευόμενος υποδηματοποιός στη Νάπολη, την εμπειρία του ως ιδιοκτήτης του Hollywood Boot Shop στην Καλιφόρνια και την επιστροφή στην Ιταλία για να ιδρύσει την ομώνυμη εταιρεία του στη Φλωρεντία.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποκλειστικές εικόνες αρχείου και ιστορίες από τα μέλη της οικογένειας Φεραγκάμο και αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο από τον Μάικλ Στούλμπαργκ.

«Είχα δουλέψει σε μία μεγάλη επιχείρηση και είχα κατακτήσει την τέχνη της υποδηματοποιίας» λέει ο Αμερικανός ηθοποιός, μιλώντας ως Σαλβατόρε Φεραγκάμο, στο τρέιλερ. «Ένιωσα ότι ήμουν έτοιμος να ανοίξω ένα δικό μου κατάστημα. Ήμουν 12 χρόνων. Αν πήγαινα στην Αμερική, θα μπορούσα να μάθω τα κόλπα τους. Άρχισα να ονειρεύομαι».

Η Sony απέκτησε το ντοκιμαντέρ «Salvatore: Shoemaker of Dreams» λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του εκτός διαγωνιστικού τμήματος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ