Moschino: Ο Jeremy Scott αποχωρεί από τον οίκο μετά από 10 χρόνια

Ο Τζέρεμι Σκοτ παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για την εταιρεία που ίδρυσε ο Φράνκο Μοσκίνο το φθινόπωρο του 2014

Μετά από μια δεκαετία στον οίκο Moschino, ο Αμερικανός σχεδιαστής, Τζέρεμι Σκοτ, θα αποχωρήσει από τον ρόλο του διευθυντή δημιουργικού του ιταλικού brand, που ανήκει στον όμιλο Aeffe.

«Τα τελευταία 10 χρόνια στο Moschino ήταν μια υπέροχη γιορτή δημιουργικότητας και φαντασίας. Είμαι τόσο περήφανος για την κληρονομιά που αφήνω πίσω μου» ανέφερε ο Τζέρεμι Σκοτ σε μια δήλωσή του. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μάσιμο Φερέτι για την τιμή που μου έκανε να ηγηθώ σε αυτόν τον εμβληματικό οίκο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο που τίμησαν εμένα, τις συλλογές μου και το όραμά μου, επειδή χωρίς εσάς τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό», ανέφερε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Scott (@jeremyscott)

«Ο τρόπος με τον οποίο υιοθέτησε ο Σκοτ την καταναλωτική κουλτούρα στο Moschino ήταν λαμπερός, γενναίος και ευφυής» έγραψε ο Τιμ Μπλανκς στην κριτική του Vogue για τη συλλογή, στην οποία είχαν συνδυαστεί λογότυπα των McDonald's και ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Η τάση του Σκοτ για ανάμειξη της υψηλής και της χαμηλής αισθητικής είχε απήχηση σε πολλούς εμβληματικούς αστέρες της ποπ της δεκαετίας, αναφέρει το Vogue. Όλοι, από τη Lady Gaga μέχρι την Cardi B και τη Lizzo, βρήκαν κοινά στοιχεία στην άποψη για την κουλτούρα και τη μόδα.

Ο Τζέρεμι Σκοτ ήταν εκείνος που έντυσε την Κέιτι Πέρι κυριολεκτικά πολυέλαιο για να παρευρεθεί στο Met Gala με θέμα «Notes on Camp» το 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeremy Scott (@jeremyscott)

«Είμαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τη δημιουργική δύναμη, που είναι ο Τζέρεμι Σκοτ. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα 10 χρόνια προσήλωσης στην κληρονομιά του Φράνκο Μοσκίνο και για την προώθηση ενός ξεχωριστού και χαρούμενου οράματος που θα είναι για πάντα μέρος της ιστορίας του Moschino» σημειώνει σε δελτίου Τύπου, ο Μάσιμο Φερέτι, πρόεδρος του Aeffe S.p.A.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: μόδα