Κλείσιμο

Monsieur Plant: Μια ξεχωριστή κολεξιόν αθλητικών παπουτσιών – Τα sneakers είναι φτιαγμένα από μανιτάρια και φυσικά υλικά

Η ποικιλία και η πληθώρα μανιταριών στην περιοχή κίνησε το ενδιαφέρον του Γάλλου καλλιτέχνη

Μετά τις σειρές «Sneakerium» και «Retro Flower Sneakers», ο Monsieur Plant επιστρέφει ξαναβρίσκοντας την ομορφιά στο φυσικό περιβάλλον με μια νέα κολεξιόν καλλιτεχνικών αθλητικών υποδημάτων. Τα νέα υποδήματα, «λαξευμένα» από υλικά με βάση τα φυτά που περισυνέλεξε στην καρδιά της υπαίθρου της Βρετάνης, βγαίνουν από ένα μαγικό σύμπαν, το «Mushroom Party». Η ποικιλία και η πληθώρα μανιταριών στην περιοχή κίνησε το ενδιαφέρον του Γάλλου καλλιτέχνη, ο οποίος έδωσε μορφή σε πέντε με πλήρη βλάστηση αθλητικά υποδήματα από τα οποία αναφύονται μανιτάρια.

Μια ξεχωριστή κολεξιόν αθλητικών παπουτσιών

Τα νέα sneakers είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά και μόνον από φυσικά υλικά και μέρη φυτών. «Όντως, τα μανιτάρια επιτελούν ουσιαστικούς οικολογικούς ρόλους στα φυσικά οικοσυστήματα· χωρίς αυτά, τα δέντρα και τα φυτά θα πέθαιναν γρήγορα, ασφυκτιώντας μέσα στα υπολείμματά τους» σημειώνει ο Monsieur Plant. Ο κατά κόσμον Christophe Guinet συνέλεξε φλοιό δέντρων, βρύα, φθινοπωρινά φύλλα και μανιτάρια· παίζοντας με ανθρώπινους κώδικες και χρησιμοποιώντας σύμβολα όπως τα sneakers, αναδεικνύει τον θρίαμβο της φύσης ενάντια στους σύγχρονους τρόπους κατανάλωσης. 

Μια ξεχωριστή κολεξιόν αθλητικών παπουτσιών

Μια ξεχωριστή κολεξιόν αθλητικών παπουτσιών

Μια ξεχωριστή κολεξιόν αθλητικών παπουτσιών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ