Hair Steaming: τι είναι, DIY και πλεονεκτήματα

Το hair steaming έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε μακρυμαλλούσας ή και μη. Έχει τις ρίζες του στα παιδικά χρόνια της μαμάς μου και της μαμάς σου, ενώ η δική μας γενιά το έμαθε μέσα από εργαλεία περιποίησης.

Από τότε που καλωσορίσαμε στη ζωή μας το ισιωτικό σίδερο με ατμό λύθηκε ένα μεγάλο μας πρόβλημα, το “Δεν ξέρω πως να χτενίσω τα μαλλιά μου”.

Πίσω όμως από αυτή τη συσκευή, υπάρχει μία ολόκληρη φιλοσοφία και μία διαδικασία που πολλές δεν ξέρουμε αλλά αν είναι για το καλό των μαλλιών μας μήπως να μαθαίναμε;

Diy hair steaming στο σπίτι

Mία αναζήτηση στο Amazon θα είναι κατατοπιστική. Υπάρχει ένα θερμαινόμενο καπάκι το οποίο συνδέεται με το σύστημα ύδρευσης στο μπάνιο. Η θερμότητα που παράγει δημιουργεί ατμούς, επομένως τις κατάλληλες συνθήκες για να κάνεις μία do it yourself θεραπεία. Αρχικά, καλό θα ήταν να λούσεις τα μαλλιά σου περνώντας δύο φορές σαμπουάν από την κορυφή έως τις άκρες. Ξεπλένεις και τοποθετείς μαλακτική κρέμα.

Αφού την τοποθετήσεις κάνει λίγο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου για να εισχωρήσουν καλύτερα τα θεραπευτικά συστατικά. Αφήνεις τα μαλλιά μέσα σε ένα σκουφάκι, όση περισσότερη ώρα μπορείς, ανάλογα βέβαια και με τις ανάγκες της τρίχας σου.

Μετά από 15 τουλάχιστον λεπτά ξέπλυνε με κρύο νερό. Μόλις τελειώσεις τοποθέτησε μία πετσέτα που θα απορροφήσει υγρασία προετοιμάζοντας έτσι τα μαλλιά σου για το επόμενο βήμα που είναι μία προστατευτική κρέμα ή και λαδάκι. Είναι απαραίτητο να προμηθευτείς εξατομικευμένα προϊόντα για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματα του

Ο νούμερο ένας λόγος για να ενσωματώσεις το hair steaming στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου είναι οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Όλα τα εξατομικευμένα προϊόντα προστασίας και αναδόμησης για τη τρίχα γίνονται ακόμα πιο αποτέλεσμα εξαιτίας του ατμού. Η θερμότητα που παράγεται από τον ατμό διογκώνει την επιδερμίδα και βοηθά στο να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας, με αποτέλεσμα να εισχωρούν όλα τα θεραπευτικά συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Μετά από τακτικό Steaming παρατηρούμαι ότι τα μαλλιά μας “δεν σπάνε”, τα θαμπά και ξηρά μαλλιά αποκτούν μία λαμπερή όψη ενώ βοηθά και στην αύξηση του μήκους.

Αν έχεις ήδη μία συσκευή hair steaming είμαστε σίγουροι ότι θα κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου σε ότι διάβασες. Δεν είναι τυχαίο όπου οι επαγγελματίες του χώρου αυτού το χρησιμοποιούν φανατικά.

Ξέρουμε ότι το επόμενο σου μπάνιο θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας και ίσως να μην φαίνεσαι και εσύ η ίδια από τους ατμούς, αλλά ξέρουμε επίσης ότι θα βλέπεις λαμπερά μακριά μαλλιά και θα φαντάζεσαι πιο είναι το μυστικό. Steam to win!

Διαβάστε ακόμη:

«Μανιφέστο – Πώς να μην τα παρατάς ποτέ» της Bernardine Evaristo: το βιβλίο που θα ξεφυλλίζεις κάθε φορά που κάτι δεν θα πηγαίνει και τόσο καλά

Πώς να φτιάξεις Tikka Masala Pasta

Πηγή: Savoir ville