5 make up tips για ξεκούραστο, καθαρό βλέμμα

Σε σένα που φαίνεται περίπλοκο το make up γύρω από την περιοχή των ματιών, παρακάτω θα βρεις μερικά tips για να ανακαλύψεις τις δικές σου ανάγκες με βάση το σχήμα και το χρώμα και να γνωρίσεις και κάποια από τα προϊόντα που θα σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη.

1. Ηighlight

Αν θέλεις να αποκτήσεις ένα φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα, θα χρειαστείς για “όπλο” σου ένα highlighter. Αρχικά, τοποθετείς στο καπάκι του ματιού, με ένα πινέλο, λίγο concealer. Απλώνεις πολύ καλά μέχρι να εξαφανιστούν λεπτές γραμμές και ανομοιομορφίες. Τοποθέτησε highlighter στην εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού. Οι περιοχές αυτές τείνουν να είναι πιο σκοτεινές. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις ένα ξεκούραστο και φρέσκο βλέμμα. Για να δημιουργήσεις έξτρα εφέ βάλε λίγο από το highlighter στο κόκαλο, ακριβώς κάτω από τα φρύδια.

2. Δώσε έμφαση στην πτυχή των βλεφάρων

Αν παρακολουθείς beauty tutorials στο YouTube ξέρεις ήδη ποια περιοχή λέγεται crease. Είναι αυτή η γραμμή που ενώνει το μάτι με το οστό του φρυδιού. Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για να καλύψεις πιθανόν ατέλειες, όπως πεσμένο δέρμα, πρησμένα βλέφαρα και μάτια με ακανόνιστο σχήμα. Θα χρειαστείς μία υγρή ή πουδρένια σκιά, όπου η απόχρωση της θα είναι πολύ κοντά στο φυσικό σου δέρμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα μολύβι σε γήινες αποχρώσεις και τράβηξε μία διακριτική λεπτή γραμμή από την εξωτερική γωνία.

Για το τελευταίο βήμα, θα χρειαστείς ένα φαρδύ πινέλο όπου με απαλές κινήσεις θα αναμείξεις μεταξύ τους όλα τα προϊόντα. Extra tip: Αν η περιοχή των ματιών σου είναι λιπαρή προτού κάνεις το οτιδήποτε τοποθέτησε με ένα πινέλο λίγη πούδρα.

3. Η τεχνική chiaroscuro

Αν θέλεις να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα και το βλέμμα σου βαθύ και μυστηριώδες, τότε τα βήματα είναι απλά. Θα χρειαστείς ένα προϊόν ματιών σε σκούρα απόχρωση και ένα ανοιχτόχρωμο. Αρχικά, τοποθετείς την ανοιχτόχρωμη σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού και στο βλέφαρο, ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του όγκου. Με ένα μεγάλο πινέλο απλώνεις αυτή τη φορά τη σκούρα σκιά και κάνεις καλό “blending”, δηλαδή ανακάτεμα. Έτσι έχεις και βάθος και όγκο.

4. Μαύροι κύκλοι τέλος

Αν έχεις έντονους μαύρους κύκλους μπορείς να τους “ εξουδετερώσεις” χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες σκιές. Το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσεις είναι τι ακριβώς απόχρωση έχουν οι κύκλοι σου. Αν είναι κόκκινοι ή μωβ τότε μία πράσινη σκιά θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση, ενώ αν έχουν γαλάζιους υποτόνους τότε προτίμησε μία κίτρινη σκιά. Αυτή η τεχνική ονομάζεται “τεχνική απόσπασης”. Εκτός από τις σκιές, σύμμαχος σου στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κλασικά και το concealer.

5. Ξεκούραστο βλέμμα

Η αϋπνία είναι μία δύσκολη κατάσταση που έχει άμεσο αντίκτυπο στο βλέμμα. Την ερυθρότητα που παρουσιάζει ένα κουρασμένο βλέμμα μπορείς να την εξουδετερώσεις με ένα μολύβι ματιών ή eyeliner στην εσωτερική γραμμή του ματιού. Σε ένα ξεκούραστο βλέμμα είναι πολύ ευδιάκριτο το λευκό σημείο του ματιού. Για να το πετύχεις αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία παλέτα σε γαλάζιες αποχρώσεις ή ακόμα και μπλε μάσκαρα.

Διαβάστε ακόμη:

11 τρόποι να διαχειριστείς την ανάγκη σου για overshopping

Γιατί το να μη μαλώνεις καθόλου με τον/την σύντροφό σου μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο καλό;

Πηγή: www.savoirville.gr