Γιατί στις 3 Φεβρουαρίου φοράμε κόκκινα ρούχα

Το κόκκινο είναι ένα πολύ συναισθηματικά έντονο χρώμα.

Κάθε πρώτη Παρασκευή του Φλεβάρη, γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα «Φοράμε κόκκινα», η οποία έχει καθοριστεί το 2002 στην Αμερική.

Έτσι και σήμερα λοιπόν, 3 Φεβρουαρίου, τιμάται αυτή η μέρα κυρίως στην Αμερική και στη Μεγάλη Βρετανία, με σκοπό να επικεντρωθεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου των γυναικών, προκειμένου να διαδοθεί η σημαντικότητα πάνω στο εν λόγω θέμα. Στόχος είναι να προειδοποιηθούν οι γυναίκες για τον μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί την υγεία τους με βάση τις στατιστικές.

Αυτή η ημέρα υποστηρίζεται από την American Heart Association και γιορτάζεται σε συνδυασμό με τον εθνικό μήνα υγείας της καρδιάς.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή αυτή τη μέρα, ας δούμε μερικές ιδέες στο πως να εντάξετε το χρώμα του πάθους στις εμφανίσεις σας, για να είστε stylish και edgy.

Aρχικά όμως, ας μάθημα τί συμβολίζει το εν λόγω χρώμα.

Το κόκκινο είναι το χρώμα της φωτιάς και του αίματος, οπότε συνδέεται άμεσα με την ενέργεια, τον πόλεμο, την σωματική και ψυχική δύναμη, την αποφασιστικότητα, το πάθος, την επιθυμία και την αγάπη.

Το κόκκινο είναι ένα πολύ συναισθηματικά έντονο χρώμα.

Στην εραλδική, το κόκκινο αναδεικνύει το κουράγιο, γι’ αυτό και πολλές σημαίες περιέχουν το χρώμα αυτό.

Ένας μακράν αγαπημένος συνδυασμός χρωμάτων ανάμεσα στο κόκκινο, είναι με το ροζ. Οι γυναίκες της μόδας λατρεύουν το εν λόγω color combo.

Μπορείτε να αναβαθμίσετε το σύνολό σας με κόκκινα στοιχεία, όπως ορισμένα αξεσουάρ, ή ένα κατακόκκινο κραγιόν για το finishing touch.
 

Πηγή: Must