Flicky bobs: Η ανοιξιάτικη τάση στα μαλλιά και πως θα καταφέρεις το χτένισμα μόνη σου

Flicky bobs: Η τάση έρχεται από τη δεκαετία του ’50 και του ’60. Η αισθητική του θυμίζει την κολακευτική εκείνη περίοδο, όπου η γυναικεία οντότητα και ομορφιά έρχεται ξανά στην επιφάνεια, η μόδα φτάνει στο πικ της και τα περισσότερα κέρματα δίνονται στα Jukebox για να παίξουν αγαπημένα τραγούδια της εποχής.

Οι δεκαετίες αυτές είναι ορόσημο για τη μόδα και δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά που ανατρέχουμε σε ένα classic και chic trend επαναφέρουμε μία τάση εκείνης της εποχής.

Η περίεργη ονομασία του προέρχεται από το περίεργο τελείωμα του χτενίσματος. Οι άκρες των μαλλιών έχουν μία κλήση προς τα έξω, ξεφεύγοντας με αυτό τον τρόπο από το πρόσωπο. Ξεχωρίζει για τη μινιμαλιστική του διάθεση, καθώς είναι ένα χτένισμα απλό, που εφαρμόζεται πάνω σε ίσια μαλλιά.

Tips για flicky bobs στο σπίτι

Όπως αναφέραμε είναι ένα minimal χτένισμα, αρκετά εύκολο και απλοϊκό. Αν τα φυσικά σου μαλλιά είναι σπαστά ή σγουρά θα χρειαστεί να τα ισιώσεις. Αν πάλι τα φυσικά σου μαλλιά είναι ίσια τότε μπορείς να παραβλέψεις αυτό το βήμα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μία βούρτσα ισιώματος μαλλιών.

Ιδανικά προτίμησε μία κεραμική καθώς διευκολύνει τη ροή θερμότητας που βγαίνει από το πιστολάκι. Όσον αφορά το μέγεθος αυτό εξαρτάται από το μάκρος και την πυκνότητα των μαλλιών σου. Αν έχεις αρκετά μακριά και “βαριά” μαλλιά φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μία μεγάλη βούρτσα. Χωρίς άγχος, ξεκίνησε να “σπας” τον καρπό σου προς τα έξω όσο φτάνεις στις άκρες των μαλλιών σου.

Η κίνηση πρέπει να έχει κατεύθυνση προς τα πάνω, οι άκρες δηλαδή να αποκτήσουν αντίθετη φορά. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό μπορείς να αποκτήσεις ένα chic χτένισμα στο σπίτι, αλλά θα μοιάζεις σαν να πήγες κομμωτήριο.

Τώρα πια έμαθες το μυστικό για hair goals και αν καμιά φορά βαριέσαι να τα κάνεις στο σπίτι ξέρεις πλέον πως θα το ζητήσεις από τ@ν hairstylist σου, χωρίς να χρειάζεται να δείξεις φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη:

Λεμόνι ή lime; Οι ειδικοί προτείνουν με ποιο εσπεριδοειδές να αρωματίσεις το νερό σου

Ποια είναι τα ζώδια που δεν βλέπουν τις κόκκινες σημαίες στις σχέσεις τους
 

Πηγή: savoirville
TAGS: μαλλιά