Έξι τρόποι για να επαναφορτίσεις το μυαλό και το σώμα σου

Υπάρχουν μέρες που θα νιώθεις ότι το δέρμα σου λάμπει και η διάθεσή σου είναι στα καλύτερά της κι υπάρχουν κι άλλες που τα πάντα θα σου φαίνονται στραβά και το σώμα σου δεν θα ανταποκρίνεται με τον τρόπο που περιμένεις.

Γι’ αυτό έρχονται στιγμές που πρέπει να αναλάβεις δράση και να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά προκειμένου η επιδερμίδα σου να ανταποκριθεί και να αποκτήσεις καλύτερη φυσική και διανοητική κατάσταση.

Τι μπορείς να κάνεις πρακτικά γι’ αυτό;

Άφησε το σώμα σου να αναπνεύσει
Για την Kirsten Kjaer Weis, makeup artist και ιδρύτρια της Kjaer Weis, η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας και πιο συγκεκριμένα απο το έντερο μας. «Πριν από τρία χρόνια, άρχισα να κάνω διαλειμματική νηστεία και δεν την αλλάζω με τίποτα. Έχω δει τεράστια οφέλη στο να αφήνω το σώμα μου να κάνει τις απαραίτητες παύσεις μέσα στην ημέρα, το ίδιο το σώμα μου αισθάνεται καλύτερα. Δεν το βλέπω ως στέρηση, αλλά κάτι που με κάνει να νιώθω φανταστικά και φυσικά δεν είμαι άκαμπτη – αν πεινάω, θα φάω, θα πιω ένα ποτήρι κρασί. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος του πρωινού, αντ’ αυτού φτιάχνω χυμό ή την «πράσινη λεμονάδα» μου, ένα κοκτέιλ από πράσινα φύλλα, αγγούρι, σέλινο, μαρούλι και μήλο», λέει η ίδια.

Αντιμετώπισε το τριχωτό της κεφαλής όπως το δέρμα σου
«Τα μαλλιά μας γερνούν όπως το δέρμα μας», λέει η Belle Cannan, συνιδρύτρια της Salon Sloane και πρέσβειρα του Hair Rituel by Sisley. «Και τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από το υγιές τριχωτό της κεφαλής, γι’ αυτό προτείνω συχνά μια καθαριστική μάσκα αργίλου και το αντίστοιχο σαμπουάν για να διατηρείται το τριχωτό της κεφαλής υγιές και τα μαλλιά λαμπερά».

Στην πραγματικότητα, μια εβδομαδιαία θεραπεία ως μέρος της συνεχούς υγείας του τριχωτού της κεφαλής και της καλύτερης διαχείρισης των μαλλιών είναι ζωτικής σημασίας. Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι πολύ αισθητά. Για παράδειγμα, αν έχεις πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά και φοράς σκούρο τοπ, οι κατεστραμμένες άκρες είναι εμφανείς και το ίδιο ισχύει για πιο σκούρα μαλλιά και ένα λευκό ή κρεμ τοπ.

Χρησιμοποίησε τα προϊόντα σου με διαφορετικούς τρόπους
«Τα λάδια μπορούν να είναι τόσο ευέλικτα», λέει η Kjaer Weis. «Μου αρέσει να στρώνω στρώσεις από ένα ενυδατικό λάδι ανάμεσα στο μακιγιάζ μου για ένα πιο όμορφο φινίρισμα του δέρματος. Μην αγχώνεσαι για το layering: Απλώνω πριν από τη βάση μου και μετά ξαναβάζω και πιέζω πάνω από το foundation μου. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι αυτό μπορεί να φράξει τους πόρους, αλλά χρησιμοποιώντας ένα ξηρό λάδι με πραγματική καθαρότητα το αποφεύγεις αυτό και κρατάς το δέρμα και το foundation σου ανανεωμένο.

Ως make up artist για περισσότερα από 10 χρόνια, υπάρχει λόγος που συνεχίζω να χρησιμοποιώ αυτό το hack. Το κόλπο μου είναι να χρησιμοποιήσω τις παλάμες μου και να πιέσω το foundation μέσα, κάτι που δίνει την ψευδαίσθηση του αψεγάδιαστου δέρματος χωρίς να είναι εμφανή τα ψεγάδια της βάσης, ή μου αρέσει να διαλύω το concealer μου με το ίδιο λάδι και μία ενυδατική κρέμα με χρώμα».

Επένδυσε σε ένα καλό λάδι ύπνου
Μια άγρυπνη νύχτα μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα άγχους κατά 30 τοις εκατό και να έχει αρνητική επίδραση στην απόδοση του εγκεφάλου και στη μνήμη. Έτσι, το να αφιερώνεις χρόνο για να εστιάσεις στον ύπνο σου δεν είναι μόνο καλό για το σώμα σου, αλλά και για την ψυχική υγεία σου. Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι η αναζήτηση ελαίων αρωματοθεραπείας προκειμένου να χαλαρώσεις από την πολλή πίεση.

Η σειρά Settle Sleep της De Mamiel βοηθά στη μείωσή της και χρησιμοποιεί συγκεκριμένα βότανα, όπως λάδι από σπόρους καρπουζιού και έλαιο πασιφλόρας για να μεγιστοποιήσει την απορρόφηση μαγνησίου και ψευδαργύρου – βασικά μέταλλα που βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει και να βιώσει έναν πιο αναζωογονητικό ύπνο. Άπλωσέ το στους καρπούς και στο στήθος σου μια ώρα πριν τον ύπνο. Χρησιμοποίησέ το κάθε βράδυ και περίμενε επτά ημέρες για να αρχίσεις να νιώθεις τα οφέλη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by de Mamiel (@demamielskin)

Πάρε μία ανάσα
Οι περισσότεροι από εμάς δεν αναπνέουμε σωστά. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούμε μόνο 20 τοις εκατό της χωρητικότητας των πνευμόνων μας. Ωστόσο η αναπνοή βοηθά στην αποφυγή της κατάθλιψης και την ανακούφιση από το στρες.

Είσπνευσε απαλά από τη μύτη, με το στόμα κλειστό, για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Έκπνευσε για άλλα 10 δευτερόλεπτα, αφήνοντας την αναπνοή σου απαλά χωρίς πίεση. Επανέλαβε για όσες φορές χρειάζεται μέχρι να νιώσεις πιο ήρεμη.

Κατανάλωσε καλά λιπαρά για να αποκτήσεις περισσότερη λάμψη
«Όταν είσαι επιρρεπής στο ξηρό δέρμα, η αύξηση της πρόσληψης λίπους κάνει πραγματικά όλη τη διαφορά», λέει η skin expert, Melanie Grant. «Μετά την ηλικία των 30 ετών, τα καλά λιπαρά στο δέρμα μειώνονται δραματικά, οπότε όταν τροποποίησα τη διατροφή μου ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα υγιεινά λίπη, είδα αξιοσημείωτη διαφορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Δοκίμασε να προσθέσεις αβοκάντο στα smoothies σου, να καταναλώνεις λιπαρά ψάρια, όπως σαρδέλες και σολομό και προτίμησε ξηρούς καρπούς για σνακ. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι περιορίζει και την επιθυμία σου για ζάχαρη μέσα στη μέρα.

Διαβάστε ακόμα: 

Τι είναι το groundhogging και γιατί σε κρατάει πίσω στα ραντεβού;

Μπορεί να λειτουργήσει η σχέση ενός εσωστρεφούς με έναν εξωστρεφή;

Πηγή: savoirville