Burberry: Ο γνωστός οίκος θα φτιάξει τα κοστούμια για το νέο έργο του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου

Η νέα, χωρίς τίτλο ακόμη, παραγωγή μπαλέτου του ΜακΓκρέγκορ θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου στο Royal Opera House του Λονδίνου

Ο Burberry και ο νέος του επικεφαλής δημιουργικού του οίκου, Ντάνιελ Λι, συνεργάζονται με τον βραβευμένο σκηνοθέτη και χορογράφο Γουέιν ΜακΓκρέγκορ στη δημιουργία των κοστουμιών για το νέο του έργο στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου.

Η νέα, χωρίς τίτλο ακόμη, παραγωγή μπαλέτου του ΜακΓκρέγκορ θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου στο Royal Opera House του Λονδίνου.

Ο ΜακΓκρέγκορ είπε ότι ήθελε να συγκεντρώσει «μία ομάδααστέρων για το εξαιρετικό έργο του Βασιλικού Μπαλέτου με την αείμνηστη, σπουδαία μινιμαλίστρια καλλιτέχνιδα Κάρμεν Ερέρα».

Περιέγραψε τον Daniel Lee ως καλλιτέχνη με «αχαλίνωτη φαντασία» και είπε ότι ο σχεδιαστής του Burberry «δημιουργεί έργα καινοτομίας, κίνησης και διαπεραστικής ομορφιάς. «Με το εξαιρετικό πάθος του για όλες τις μορφές χορού, φαίνεται ο φυσικός σύμμαχος. Μαζί, με την ομάδα του Burberry, εργαζόμαστε σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό - τιμώντας την Κάρμεν, ενώ χαράσσουμε το δικό μας εξελικτικό μονοπάτι».

Ο Ντάνιελ Λι είπε ότι ήταν τιμή του που συνεργάστηκαν στο πρότζεκτ. «Είχα πάντα όνειρο να δημιουργώ κοστούμια για χορό που είναι τόσο πάθος για μένα» είπε.

Θα είναι το 20ο έργο του ΜακΓκρέγκορ για το Βασιλικό Μπαλέτο και ακολουθεί την αναβίωση του «Wolf Works» τον Μάρτιο του 2023, καθώς και το «The Dante Project» που έκανε πρεμιέρα το 2021, με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: μόδα