Κλείσιμο

Η Κροατία επικράτησε της Ουκρανίας και... στέλνει την Ιταλία στη Σερβία

Η Κροατία επικράτησε της Ουκρανίας με 90-85, περιμένει αντίπαλο στους «16» και πιθανότατα... κατευθύνει την Ιταλία πάνω στη Σερβία.

Σπουδαία νίκη της Κροατίας επί της Ουκρανίας με 90-85 και κατά πάσα πιθανότητα η Ιταλία θα κοντραριστεί στους «16» με τη Σερβία. Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο του Τζιανμάρκο Ποτζέκο αν επικρατήσει της Μεγ. Βρετανίας θα δημιουργήσει μία τριπλή ισοβαθμία, γεγονός που θα τους στείλει... καπάκι πάνω στους «Πλάβι» (εφόσον επικρατήσουν της Πολωνίας και τερματίσουν πρώτοι).
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 27 πόντους και 7 ριμπάουντ. Καλή παρουσία είχε και ο Ντομινίκ Μάβρα με 13 πόντους.
Από την άλλη πλευρά, εξαιρετικός ήταν ο Βολόντιμιρ Τζερούν με 21 πόντους και ριμπάουντ. Ο Σβι Μίχαϊλιουκ κατέγραψε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Μπόγκνταν Μπλίζνικ σημείωσε 16 πόντους και 8 «σκουπίδια».

Το ματς


Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες μπήκαν για να αποκτήσουν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Έγινε σαφές εξ αρχής ότι καμία εκ των δύο δεν θα παρατήσει τη μάχη εύκολα, καθώς τα καλάθια διαδεχόταν το ένα το άλλο.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Κροατία με πρωταγωνιστές τους Ντομενίκ Μάβρα και Μάριο Χεζόνια, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 20-8 (41-29), με αποτέλεσμα να κτίσουν ένα ασφαλές προβάδισμα ενόψει ημιχρόνου. Φυσικά, οι άτυπα γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και επέστρεψαν γρήγορα σε απόσταση ανάσας από την αντίπαλό τους (45-42)
Το ίδιο έργο και στην επανέναρξη, από τους Ουκρανούς ο Σβι Μίχαϊλιουκ πήρε... φωτιά και άρχισε σταδιακά να είναι κακός… μπελάς για το σύνολο του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, το οποίο από τη μεριά του είχε ως σύμμαχό της τη πολυφωνία στην επίθεση. Έτσι, το τελευταίο δεκάλεπτο έμελλε να είναι το καθοριστικό.
Το τελευταίο δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από το επιθετικό ξέσπασμα της Κροατίας με μπροστάρη τον Σίμον και από πίσω του ο συνήθης ύποπτος, Μπογκντάνοβιτς. Έκαναν κουμάντο στη δημιουργία και το σκοράρισμα. Τέλος, πήραν το ροζ φύλλο του αγώνα με 90-85 με τα μπλοκάκια για τις διασταυρώσεις να έχουν πέσει για τα καλά στο τραπέζι.


Τα δεκάλεπτα: 21-21, 45-42, 67-67, 90-85

Πηγή: sport-fm.gr