Τσεχία-Αγγλία: Για το καλύτερο πλασάρισμα

Στο «Γουέμπλεϊ» για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 4ου γκρουπ του Euro 2020 πρόκειται να αναμετρηθούν την Τρίτη (22/6, 22:00) οι Τσεχία και Αγγλία, με την πρώτη να είναι η τυπικά γηπεδούχος (ANT1, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6).

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 1-2 της βαθμολογίας του ομίλου (με τους Τσέχους να υπερτερούν) με τέσσερις πόντους, έχοντας εξασφαλίσει μετά τα αποτελέσματα της Δευτέρας (21/6) την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης (έστω και ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες). Πλέον, στοχεύουν στο καλύτερο πλασάρισμα, που βέβαια θα εξαρτηθεί και από το τι θα γίνει στους ομίλους E και F, με τους οποίους διασταυρώνεται ο δικός τους (αναλυτικά οι διασταυρώσεις πιο κάτω).

Σε ό, τι αφορά τους Τσέχους, την προηγούμενη αγωνιστική ήρθαν ισόπαλοι (1-1, 18/6) με την Κροατία. Από ένα σημείο και μετά, έπαιξαν για να μη χάσουν και το κατάφεραν. Προηγήθηκαν με το τρίτο τέρμα (εκτέλεση πέναλτι στο 37') του Σικ στη διοργάνωση, ο οποίος έχει πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δέχτηκαν την ισοφάριση από την ωραία ενέργεια του Πέρισιτς (47') και εν συνεχεία οπισθοχώρησαν.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχαβί δεν χάσει από την Αγγλία θα τερματίσει 1η στον όμιλο, ενώ εφόσον δεν τα καταφέρει, τότε θα είναι 2η εάν η Σκωτία δεν ηττηθεί από την Κροατία και 3η εάν η τελευταία κερδίσει και ταυτόχρονα καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (στο +3 η Τσεχία).

Από την άλλη, η Αγγλία στο πλαίσιο της 2ης «στροφής» έμεινε στο 0-0 (18/6) στο βρετανικό ντέρμπι με τη Σκωτία. Με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να απογοητεύει με την εμφάνισή της. Θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ. Σε περίπτωση που χάσει, τότε θα είναι 2η, εάν δεν ηττηθεί η Κροατία στο άλλο παιχνίδι και 3η εάν η Σκωτία κερδίσει και ταυτόχρονα καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (στο +3 η Αγγλία).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ωστόσο, ο Σάουθγκεϊτ είδε τους Μάουντ και Τσίλγουελ να μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με τον Γκίλμουρ (θετικός στον κορωνοϊό) και η συμμετοχή τους στο παιχνίδι δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσεχία: Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούτσκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Κραλ, Μάσοπουστ, Νταρίντα, Γιάνκτο, Σικ.

Aγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Γκρίλις, Μπέλινγκχαμ, Στέρλινγκ, Κέιν.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος Αρτούρ Ντίας, ενώ στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν περίπου 22500 φίλαθλοι.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1. Τσεχία 4 (3-1)
2. Αγγλία 4 (1-0)
3. Κροατία 1 (1-2)
4. Σκωτία 1 (0-2)

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών:

1η αγωνιστική: Σκωτία-Τσεχία 0-2, Αγγλία-Κροατία 1-0
2η αγωνιστική: Κροατία-Τσεχία 1-1, Αγγλία-Σκωτία 0-0

Κριτήρια ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων:

1. Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς
2. Μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4. Μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων συνολικά στον όμιλο
5. Καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο
6. Περισσότερες νίκες στον όμιλο
7. Διαδικασία των πέναλτι (σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αντιμέτωπων ομάδων την τελευταία αγωνιστική)
8. Fair play: Λιγότεροι βαθμοί ποινής (ένας πόντος για κάθε κίτρινη κάρτα, τρεις πόντοι για κόκκινη είτε απευθείας είτε με δεύτερη κίτρινη, τέσσερις πόντοι για απευθείας κόκκινη σε παίκτη που είχε δεχτεί ήδη κίτρινη)
9. Η κατάταξη της κάθε χώρας στα προκριματικά

Οι διασταυρώσεις του 4ου ομίλου για τους «16»:

1η του Group D - 2η του Group F (Λονδίνο)
2η του Group D - 2η του Group Ε (Κοπεγχάγη)
3η του Group D - 1η του Group B/C/E

Εδώ μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία όλων των ομίλων και το πρόγραμμα.

Πηγή: sport-fm.gr