Το μαρτύριο του Σιμόν και η στήριξη του Ντε Χέα

Το δικό του «μαρτύριο» περνά τις τελευταίες δύο ημέρες ο Ουνάι Σιμόν, εξαιτίας της μυθικών διαστάσεων «γκέλας» που έκανε στον αγώνα του EURO 2020 με την Κροατία. Η αποτυχία του να κοντρολάρει τη μπάλα, σε ένα γύρισμα του Πέδρι προς αυτόν, έδωσε τη δυνατότητα στους "χρβάτσκι" να ανοίξουν το σκορ και έκανε τον τερματοφύλακα της Αθλέτικ Μπιλμπάο viral, έστω κι αν το παιδαριώδες λάθος του δεν κόστισε τελικά στη "ρόχα", που νίκησε 5-3 στην παράταση και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

«Με βασανίζει λίγο. Ειλικρινά, το έχω δει 6-7 φορές και δεν μπορώ να βρω μια εξήγηση» παραδέχθηκε ο Ουνάι Σιμόν, σε συνέντευξη Τύπου στην Αγία Πετρούπολη, όπου η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (2/7) την Ελβετία. «Ο κόσμος με ρωτάει αν είχα τον ήλιο στα μάτια μου, αλλά δεν τον είχα. Είχα πολύ χώρο να κοντρολάρω τη μπάλα, αλλά το πόδι μου "νέκρωσε". Δεν ξέρω πόσες φορές έχω προσπαθήσει να κοντρολάρω τη μπάλα στη ζωή μου, ποτέ δεν μπήκε η μπάλα μέσα. Ηταν ατύχημα, αλλά είναι κάτι που μπορεί να εξιλεωθεί πολύ εύκολα» πρόσθεσε ο διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος πάντως δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του βασικού, καθώς μάλιστα στη συνέχεια του αγώνα με την Κροατία πραγματοποίησε κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις.

Ο Ουνάι Σιμόν δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την υποστήριξη τους συμπαίκτες του, και ιδιαίτερα τον -ανταγωνιστή του για τη θέση του βασικού- Νταβίντ Ντε Χέα. «Με ηρέμησε πολύ το γεγονός ότι ήρθε να με υποστηρίξει και να με ενθαρρύνει με βοήθησε πολύ. Οταν ένας τερματοφύλακας σαν κι αυτόν έρχεται και σου λέει κάτι τέτοιο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βελτιωθείς και να ξαναρχίσεις» τόνισε ο Βάσκος γκολκίπερ, αναφερόμενος στον Ντε Χέα.

Πηγή: skai.gr