Ισπανία-Σουηδία: Χειμώνα-καλοκαίρι αντίπαλοι

Η Ισπανία αναμετράται με την Σουηδία απόψε (22:00, ΑΝΤ1, sport-fm.gr και ενημέρωση από bwinΣΠΟΡ FM 94,6) στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης για την πρώτη αγωνιστική στον πέμπτο όμιλο του Euro.


Οι δύο ομάδες έχουν… βαρεθεί να τίθενται αντιμέτωπες εσχάτως, καθώς ήταν στον ίδιο προκριματικό όμιλο για την τρέχουσα διοργάνωση και συνυπάρχουν στο ίδιο γκρουπ των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο (μαζί και με την Ελλάδα).


Ο Λουίς Ενρίκε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, αλλά δεν έχει «κοπεί» από την αποστολή. Η «φούρια ρόχα» φτάνει για έβδομη σερί σεζόν στο Euro και στοχεύει στην τέταρτη κατάκτηση στην ιστορία της μετά από αυτές του 1964, του 2008 και του 2012. Στην προηγούμενη διοργάνωση, πάντως, δεν μακροημέρευσε καθώς αποκλείστηκε στους «16» από την Ιταλία.


Η Σουηδία, με τον Γιάνε Άντερσον στον πάγκο αλλά μεγάλο απόντα τον τραυματία Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, συμμετέχει για έκτη σερί φορά στο Euro, αλλά τελευταία φορά που πέρασε στα νοκ άουτ ήταν το 2004! Το 2016, μάλιστα, τερμάτισε τελευταία στην πρώτη φάση με μόλις έναν βαθμό.


Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα προκριματικά του Euro με την Ισπανία να νικά 3-0 τον Ιούνιο στη Μαδρίτη και να παίρνει ισοπαλία 1-1 στο 92’ στη Σόλνα τον Οκτώβριο του 2019. Σε τελική φάση Euro είχαν αναμετρηθεί το 2008, με τους Ίβηρες να νικούν 2-1 στη φάση των ομίλων με γκολ του Νταβίντ Βίγια στις καθυστερήσεις. Συνολικά σε 15 ματς η Ισπανία έχει επτά νίκες, ενώ η Σουηδία τρεις.


Πιθανές συνθέσεις:
Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Άλμπα, Γιορέντε, Ρόδρι, Πέδρι, Χεράρδ Μορένο, Μοράτα, Φεράν Τόρες.
Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ίσακ, Μπεργκ.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).

Πηγή: sport-fm.gr