Η εθνική Αγγλίας δεν έχει κερδίσει ποτέ στην πρεμιέρα της σε Euro!

Η εθνική Αγγλίας δεν έχει κερδίσει ποτέ στην πρεμιέρα της σε Euro!

Από το εναρκτήριο παιχνίδι της Αγγλίας κόντρα στην Κροατία η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να… ξορκίσει μια κατάρα που συνοδεύει την εθνική στο Euro και δεν της επιτρέπει να χαρεί...   
Συγκεκριμένα σε εννέα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στα οποία έχουν συμμετάσχει τα «λιοντάρια», δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν σε ματς πρεμιέρας!

Η εθνική Αγγλίας παρόλο που δεν έχει κατακτήσει το Euro, στη συνείδηση των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων έχει κερδίσει το να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί, ανεξάρτητα σε τι κατάσταση βρίσκεται. 

Έτσι λοιπόν και το φετινό τουρνουά δεν διαφέρει, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να θεωρείται εκ των υποψήφιων ομάδων που θα σηκώσουν την κούπα την 11η Ιουλίου. 

Μάλιστα το αίσθημα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Αγγλία θα αγωνιστεί στο «Γουέμπλεϊ» για τα ματς του ομίλου, ενώ στην ίδια έδρα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο τελικός, οπότε θα υπάρχει σαφής στήριξη από τον κόσμο.

Παρ' όλα αυτά τα «τρία λιοντάρια» θα πρέπει εξ αρχής να δικαιολογήσουν το φαβοριτισμό που τα συνοδεύει, αρχής γενομένης από το ματς-πρεμιέρα του 4ου ομίλου ανάμεσα σε Αγγλία και Κροατία. 

Κι αυτό γιατί υπάρχει μια αρνητική παράδοση που συνοδεύει τους Άγγλους σε κάθε Euro που έχουν συμμετάσχει, καθώς δεν έχουν καταφέρει να γευτούν τη νίκη σε ματς που ξεκινούν τη διοργάνωση.

Συγκεντρωτικά τα παιχνίδια στα οποία η Αγγλία «σκόνταψε» κατά την εκκίνησή της: 

 

1968: Αγγλία-Γιουγκοσλαβία 0-1

1980:Αγγλία - Βέλγιο 1-1

1988: Αγγλία - Ιρλανδία 0-1

1992: Αγγλία - Δανία 0-0

1996 Αγγλία - Ελβετία 1-1

2000 Αγγλία - Πορτογαλία 2-3

2004 Αγγλία - Γαλλία 1-2

2012 Αγγλία - Γαλλία 1-1

2016 Αγγλία - Ρωσία 1-1

 

Πηγή:www.england365.gr

Πηγή: skai.gr