Κλείσιμο

Έκαναν το 3Χ3 οι «Οράνιε»

Με το απόλυτο νικών ολοκλήρωσε η Ολλανδία την Α΄ φάση του EURO 2020. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου, οι «οράνιε» πρόσφεραν σκορ και θέαμα στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, απέναντι στην -αποκλεισμένη- Βόρεια Μακεδονία, επιβλήθηκαν 3-0 με γκολ του Ντεπάι στο 24΄ και του Βαϊνάλντουμ στο 51΄ και στο 58΄ και περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των «16».

Στην καλύτερη έως τώρα εμφάνισή της στη φετινή διοργάνωση, η Ολλανδία είδε τους Ντεπάι, Μάλεν και Βαϊνάλντουμ να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι, να συνεργάζονται άψογα και να έχουν συμμετοχή και στα τρία γκολ. Το σκορ άνοιξε ο Ντεπάι στο 24', για να ακολουθήσουν δύο από τον Βαϊνάλντουμ στο δεύτερο ημίχρονο (51', 57'). Έτισ, οι «ιπτάμενοι Ολλανδοί» έκαναν το απόλυτο των νικών στον όμιλο, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 9 πόντους!
Η Βόρεια Μακεδονία δεν μπόρεσε να αποφύγει την τελευταία θέση του γκρουπ, μένοντας χωρίς βαθμό στα τρία ματς. Παρ' όλα αυτά, το αποψινό παιχνίδι είχε ιστορικό χαρακτήρα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ανχελόφσκι, καθώς ήταν το τελευταίο του εμβληματικού αρχηγού Γκόραν Πάντεφ, ο οποίος μετά από 20 χρόνια παρουσίας αποχωρεί οριστικά από την εθνική ομάδα της πατρίδας του, γνωρίζοντας μάλιστα το χειροκρότημα από όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο... μυαλό του κόουτς

Ο Ιγκόρ Ανχελόφσκι παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2. Στο τέρμα βρέθηκε ο Ντιμιτριέφσκι, με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ριστόφσκι, Βελκόφσκι και Μούσλιου. Στην πεντάδα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Ελμάς, Αντέμι, Τρισόφσκι, Μάουντι και Αλιόσκι, με τους Τραϊκόφσκι και Πάντεφ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.
Από την άλλη, ο Φρανκ Ντε Μπουρ προχώρησε σε δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τους Χράφενμπερ και Μάλεν να παίρνουν φανέλα βασικού. Στο τέρμα βρέθηκε ο Στεκέλεμπουργκ με τους Ντε Βράι, Ντε Λιχτ και Μπλιντ να αποτελούν την τριάδα των στόπερ. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Ντάμφριες, Γκράβενμπερχ, Ντε Γιονγκ, Βαϊάλντουμ και Βαν Άανχολτ, με τους Μάλεν και Ντεπάι να βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος.
Το ματς
Πολύ καλός ο ρυθμός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τη Βόρεια Μακεδονία να επιλέγει να παίξει ανοικτά και επιθετικά, κυκλοφορώντας με ευκολία την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές της Ολλανδίας. Μάλιστα, μόλις στο 9ο λεπτό, ο Τριτσκόφσκι έφυγε στην κόντρα νικώντας τον Στεκέλενμπουργκ σε τετ-α-τετ, γκολ το οποίο τελικώς ακυρώθηκε, με τον μεσοεπιθετικό των Βόρειο Μακεδόνων να είναι ελάχιστα σε θέση οφσάιντ.

Η συγκεκριμένη απειλή, φαίνεται πως αφύπνισε τους “οράνιε”, οι οποίοι όσο παιρνούσε η ώρα ανέβαζαν την πίεσή τους στα αντίπαλα καρέ, κλείνοντας την ομάδα του Ιγκόρ Ανχελόφσκι στην περιοχή της. Ωστόσο, δυσκολεύτηκαν να παράξουν φάσεις και να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων που αμύνονταν εξαιρετικά.

Στην πρώτη ουσιαστικά κλασική ευκαιρία της στο ματς, η Ολλανδία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, όταν στο 24' Μάλεν και Ντεπάι βγήκαν στην αντεπίθεση, συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα να κάνει το 1-0 από την «καρδιά» της περιοχής. Πάντως το γκολ ελέγχθηκε από το VAR, για φάουλ στον Πάντεφ στην αρχή της φάσης, ωστόσο κατοχυρώθηκε κανονικά.

Το προβάδισμα έδωσε... φτερά στους παίκτες του Ντε Μπουρ, οι οποίοι είχαν πάρει το μομέντουμ. Στο 30', Μάλεν και Ντέμφριες έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες στην ίδια φάση για το 2-0, με τον Ντιμιτριέφσκι αρχικά να κόβει τον Μάλεν, και στη συνέχεια τον Ντάμφριες να αστοχεί σε μακρινό σουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Βόρειας Μακεδονίας να... αγγίξει το γκολ, με τη κεφαλιά του Μούσλιου έπειτα από κόρνερ να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Διαιτητής: Ιστβάν Κόβατς (Ρουμανία)

Κίτρινες: Ριστόφσκι (18΄), Μουσλίου (48΄), Αλιόσκι (65΄), Κοσταντίνοφ (84΄)

Οι συνθέσεις:

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ιγκόρ Αντζελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Ντ. Βελκόφσκι, Μουσλίου, Αντέμι (78΄ Νικόλοφ), Αλιόσκι, Ελμάς, Μπάρντι (78΄ Στογιανόφσκι), Τραϊκόφσκι (68΄ Χασάνι), Τριτσκόφσκι (56΄ Τσουρλίνοφ), Πάντεφ (68΄ Κοσταντίνοφ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι (46΄ Τίμπερ), Φαν Άανχολτ, Μπλιντ, Ντάμφρις (46΄ Μπεργκχάους), Γκράβενμπερχ, Φρ. Ντε Γιονγκ (79΄ Γκακπό), Βαϊνάλντουμ, Μάλεν (66΄ Πρόμες), Ντεπάι (66΄ Βέγκχορστ)

Πηγή: skai.gr