Δανία-Φινλανδία: Η επιστροφή και το ντεμπούτο

Δύο ομάδες από τον Βορρά ρίχνονται σήμερα στις 19:00 στην αρένα του Euro, με Δανία και Φινλανδία να κάνουν πρεμιέρα στο «Πάρκεν». Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο, με τους δύο αντιπάλους να θέλουν ποδαρικό με νίκη, προκειμένου να πάρουν κεφάλι στο κυνήγι της πρόκρισης.


Για τους Δανούς, αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία σε τελική φάση Euro μετά το 2012, με τους Σκανδιναβούς να έχουν χάσει τη συνέπεια που τους χαρακτήρισε μεταξύ 1984 και 2004 τα τελευταία 13 χρόνια.

Όσο για τους Φινλανδούς; Μην τους ξυπνάτε, καθώς ζουν το όνειρο της πρώτης συμμετοχής σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά! Στο παρελθόν, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 62 φορές, με τη Δανία να έχει τη μερίδα του λέοντος με 40 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και έντεκα ήττες.


Για τη 2η αγωνιστική, οι Δανοί θα αντιμετωπίσουν στην Κοπεγχάγη το Βέλγιο, ενώ οι Φινλανδοί τη Ρωσία στην Αγία Πετρούπολη.

Πιθανές συνθέσεις
Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας, Κρίστενσεν, Κγιάερ, Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Πόουλσεν, Ερικσεν, Μπρέιτγουεϊτ, Γουίντ.
Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Αραγιούρι, Τοίβιο, Ο’Σόνεσι, Ραϊτάλα, Καμαρά, Σπαρβ, Ούρονεν, Πογιάνπαλο, Πούκι.

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Πηγή: skai.gr
TAGS: euro 2020