Ενόσω οι πυρκαγιές στη λόχμη ρήμαζαν την Αυστραλία, άνθρωποι εκεί έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν και να περιθάλψουν ζώα που οι φλόγες απειλούσαν να καταπιούν. Η Μπίντι Ίργουιν, κόρη του οικολόγου με έμφαση στην προστασία της φύσης Στιβ Ίργουιν, κατέφυγε νωρίς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαβεβαιώσει ότι είναι όλοι καλά και ότι το Australia Zoo Wildlife Hospital περιθάλπει ζώα.

«Με τόσες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, πονάει η καρδιά μου για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή που έχασαν τόσα πολλά. Ήθελα να ξέρετε ότι είμαστε ΑΣΦΑΛΕΙΣ. Δεν υπάρχουν φωτιές κοντά σε εμάς και τις εγκαταστάσεις μας για την προστασία της φύσης» έγραψε ως λεζάντα σε φωτογραφία που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram. «Στο Νοσοκομείο Άγριας Ζωής που έχουμε, υπάρχει περισσότερη δουλειά από ποτέ άλλοτε, επισήμως έχουμε περιθάλψει πάνω από 90.000 ζώα. Οι γονείς μου αφιέρωσαν στη μνήμη της όμορφης γιαγιάς μου το Australia Zoo Wildlife Hospital. Εξακολουθούμε να τιμούμε τη μνήμη της με το να είμαστε "Μαχητές της Άγριας Φύσης" και σώζοντας όσες περισσότερες ζωές μπορούμε».

Συγκινητική ήταν και η ιστορία διάσωσης ενός μισοκαμένου πόσουμ την οποία μοιράστηκε η Μπίντι. Ανήρτησε τη φωτογραφία της Blossom the possum και έγραψε ότι δεν τα κατάφερε, τελικά: «Έγινε εισαγωγή στο Australia Zoo Wildlife Hospital της Blossom the possum, η οποία παγιδεύτηκε σε μια από τις πυρκαγιές στη λόχμη σε άλλα σημεία της Πολιτείας Κουίνσλαντ. Έχουμε μια τόσο σπουδαία ομάδα που εργάζεται νυχθημερόν για να σώσει υπέροχα ζώα σαν την Blossom. Δυστυχώς, αυτό το όμορφο κορίτσι δεν τα κατάφερε, ακόμη και μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια να σώσουμε τη ζωή της. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια και τη στήριξή σας. Αυτή είναι η σπαραξικάρδια αλήθεια, κάθε μέρα είναι μια μάχη, να ορθώνεις το ανάστημά σου και να μιλάς εξ ονόματος αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν. Τώρα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε τη διαφορά και να προστατεύσουμε τη Μητέρα Γη μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις