Ο ΣΚΑΪ στην κόλαση των πυρκαγιών στην Αυστραλία

Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην Αυστραλία, όπου δεκάδες είναι τα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να κατακαίνε τον φυσικό πλούτο της χώρας, η οποία παράλληλα «τρέμει» για τις επιπτώσεις της τεράστιας καταστροφής, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Τίμος Παπαδόπουλος.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα του ΣΚΑΪ και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται εδώ και μήνες στην Αυστραλία, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Οι πανύψηλοι ευκάλυπτοι μέσα τους έχουν ένα υγρό, κάτι σαν λάδι το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο και συνέβαλε στο να παραδοθούν εκατομμύρια στρέμματα στις φλόγες», εξηγεί ο Τίμος Παπαδόπουλος.

Ακόμη όμως και οι περιοχές που δεν καίγονται, βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα τεράστιο τοξικό σύννεφο καπνού.

«Είναι τώρα αυτές οι φωτιές δύο μήνες και το άσχημο είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουν. Πολλοί συνάδελφοι στην τράπεζα, όσοι έχουν άσθμα φέρνουν μαζί τους και τα εισπνεόμενα φάρμακα και μερικοί φοράνε και μάσκες. Η κατηγορία του αέρα έχει μπει, όπως λέγεται στην αγγλική ορολογία, είναι "επικίνδυνη"», εξηγεί στην κάμερα του ΣΚΑΪ ο Αποστόλης Ορφανός, Έλληνας Ομογενής της Αυστραλίας.

Πηγή: skai.gr