Ταϊλάνδη: Δραματική διάσωση ελεφαντίνας και του μικρού της από χαντάκι -Δείτε φωτό και βίντεο

Διάσωση ελεφαντίνας

Οι κτηνίατροι χρειάστηκε να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στην ελεφαντίνα που έχασε τις αισθήσεις της.

Κτηνίατροι και εργαζόμενοι σε ένα πάρκο άγριων ζώων στην Ταϊλάνδη έδωσαν μάχη για να σώσουν ένα ελεφαντάκι και τη μητέρα του, χρησιμοποιώντας ακόμη και ένα αναβατόριο και κάνοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στην αναίσθητη ελεφαντίνα.

Η διάσωση έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή στην επαρχία Νακόν Ναγιόκ της κεντρικής Ταϊλάνδης. Το μικρό, ηλικίας 1 έτους, είχε πέσει σε ένα αποχετευτικό χαντάκι, στην άκρη ενός δρόμου. Η αγχωμένη μητέρα του στεκόταν φρουρός δίπλα του, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο πάρκο, όμως αφού τη νάρκωσαν έχασε τις αισθήσεις της.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν ένα ανυψωτικό μηχάνημα, ανεβασμένο σε ένα ημιφορτηγό, για να απομακρύνουν τη μητέρα και στη συνέχεια τρεις άνθρωποι ανέβηκαν επάνω της και της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ταυτόχρονα, ένα σκαπτικό μηχάνημα άνοιγε τον δρόμο ώστε το ελεφαντάκι να καταφέρει να σκαρφαλώσει στη γλιστερή λάσπη και να βγει από την τρύπα.

Το μικρό άρχισε να θηλάζει τη μητέρα του, η οποία σύντομα ανέκτησε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια επέστρεψαν και οι δύο στη ζούγκλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ