Συνάντηση Μητσοτάκη - Γιοχάνις με αιχμή την ενεργειακή κρίση

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμη για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της οποίας εξέτασαν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με αιχμή την ενεργειακή κρίση και την ανάγκη απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμη για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου.

Ο Ρουμάνος Πρόεδρος βρίσκεται στην Αθήνα για τη διήμερη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε τη σημασία του Νότιου Διαδρόμου, ενώ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρουμανίας για τις υποδομές που αναπτύσσει η Ελλάδα και τις διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες που τη μετατρέπουν σε κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης 'Αννα-Μαρία Μπούρα, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πηγή: skai.gr