Κλείσιμο

Σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ΧΥΤΑ Γραμματικού

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού στην Αττική.

Στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν φτάσει καταγγελίες για παραλείψεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.
Στην επιτροπή έκανε παρέμβαση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής υποστηρίζοντας ότι στη μελέτη για την κατασκευή του ΧΥΤΑ δεν γίνεται αναφορά στα υπόγεια ρεύματα, στη θαλάσσια ρύπανση και στη χωροθέτηση πάνω σε ενεργό σεισμικό ρήγμα.

Επιπλέον δεν έχουν γίνει υδρογεωλογικές μετρήσεις στην περιοχή.

Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν πραγματοποιήσει επιτόπιες έρευνες στον ΧΥΤΑ Γραμματικού κατά τη διάρκεια του 2011 χωρίς όμως να έχουν δημοσιοποιήσει κάποιο πόρισμα.

Η επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξετάζει καταγγελίες για την κατασκευή και άλλων ΧΥΤΑ στις περιοχές Καρβουναρίου, Λευκίμμης, Μεγαλόπολης και Ερμιόνης.

Η Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεώρησε ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και θα αποφασίσει για κάθε ένα από τα ανωτέρω αιτήματα.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου