Τα Χανιά στις έξι επικρατέστερες πόλεις για τα Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης 2020

Μια ελληνική πόλη φιγουράρει μεταξύ των έξι επικρατέστερων για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τα ονόματα των έξι επικρατέστερων πόλεων μεταξύ των οποίων είναι και τα Χανιά. Οι πέντε ακόμη πόλεις που διεκδικούν το βραβείο, είναι οι εξής: Βαρσοβία, (Πολωνία), Εβρέ (Γαλλία), Καστεγιόν δε λα Πλάνα (Ισπανία), Σκελέφτεα (Σουηδία), Τάρτου (Εσθονία).

Η νικήτρια του βραβείου και οι επιλαχούσες πόλεις, θα ανακοινωθούν στις 29 Νοεμβρίου 2019 στην τελετή απονομής των Βραβείων Προσβάσιμης Πόλης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ευρωπαϊκή ημέρα ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες· πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

Τα Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης, που φέτος γιορτάζουν τη 10η επέτειό τους, αναγνωρίζουν πόλεις οι οποίες, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα, διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε παιδότοπους, σε περιβάλλοντα εργασίας, στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών. Φέτος, 47 πόλεις από σε ολόκληρη την ΕΕ υπέβαλαν αιτήσεις.

Νικήτρια του διαγωνισμού για το 2019 ήταν η Μπρέντα (Κάτω Χώρες). 

Πηγή: skai.gr