Κολιέ από... παγάκια δημιούργησε γαλλικό στούντιο- Το μήνυμα για τη λειψυδρία

Το κολιέ διατίθεται με έναν δίσκο από σιλικόνη που επιτρέπει στον χρήστη να το παγώσει· αποτελείται από επτά παγάκια που συνδέονται μεταξύ τους με ασημένιες χαντρούλες.

Ένα κολιέ που στόχο έχει να τιμήσει την αξία του νερού και το οποίο σχεδιάστηκε να φοριέται παγωμένο – αποτελείται από παγάκια – και να λιώνει μέσα σε μισή ώρα σχεδίασε το παρισινό στούντιο Golem σε συνεργασία με τη Laila El Mehelmy.

«Η ιδέα για το “OoOoooOoooOh la l'ice” ήρθε στη διάρκεια ενός καυτού πάρτι στο Club Der Visionaere του Βερολίνου» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο αρχιτέκτονας Ariel Claudet, ιδρυτής του Golem. «Σε μια κίνηση επιβίωσης για να αντεπεξέλθουν στη συντριπτική ζέστη ενός από τα πιο ζεστά καλοκαίρια που έχει ποτέ βιώσει η Γερμανία, ο κόσμος στο πάρτι άρχισε να βουτάει παγάκια από τους καταψύκτες και να τρίβει ο ένας τον άλλον με αυτά».

«Σε μία περίοδο στην οποία οι πόροι ύδατος ιδιωτικοποιούνται και η λειψυδρία πλήττει όλες τις χώρες σε όλον τον πλανήτη, το νερό μετατρέπεται από ένα παραμελημένο αγαθό σε ένα από τα πλέον περιζήτητα είδη πολυτελείας» παρατήρησε ο Claudet.

Το κολιέ διατίθεται με έναν δίσκο από σιλικόνη που επιτρέπει στον χρήστη να το παγώσει· αποτελείται από επτά παγάκια που συνδέονται μεταξύ τους με ασημένιες χαντρούλες. Το στούντιο διαπίστωσε ότι τα παγάκια πάνω στο δέρμα λιώνουν σε μισή ώρα και σε μία ώρα όταν το κολιέ φοριέται πάνω από ένδυμα.

«Η διαδικασία που προκαλείται από τη θερμότητα του σώματος του χρήστη εκφράζει την επίδραση του ανθρώπου στους κύκλους της φύσης» σχολίασαν από το στούντιο Golem. «Δείχνει το πώς η ανθρωπότητα λειτουργεί ως καταλύτης στις φυσικές διαδικασίες και σε επικίνδυνο βαθμό επιταχύνει την υπερθέρμανση και την ερημοποίηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ