Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε σε παραλία του Κέιπ Τάουν-Σε μέγεθος μπουνιάς το μάτι του- Δείτε βίντεο

Γιγαντιαίο καλαμάρι ξεβράστηκε σε παραλία του Κέιπ Τάουν

«Γιγάντια καλαμάρια ναυάγησαν στην παραλία Scarborough σήμερα το πρωί. Πού είναι ο Μόμπι Ντικ;», σχολίασε στο Twitter ο άνθρωπος που βρήκε το καλαμάρι νεκρό στην παραλία του Κέιπ Τάουν

Έκπληκτο το διαδίκτυο παρακολουθεί εδώ και λίγες ώρες τις εικόνες ενός γιγαντιαίου καλαμαριού που ξεβράστηκε νεκρό σε παραλία του Κέιπ Τάουν.

Πρόκειται για το δεύτερο καλαμάρι αντιστοίχου μεγέθου που εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή αφού όπως αναφέρεται στον Independent άλλο ένα εντοπίστηκε λίγους μήνες νωρίτερα σε ακτίνα 6 μιλίων λίγους μήνες νωρίτερα.

«Γιγάντια καλαμάρια ναυάγησαν στην παραλία Scarborough σήμερα το πρωί. Πού είναι ο Μόμπι Ντικ;», σχολίασε στο Twitter ο Tim Dee, ο οποίος και το βρήκε νεκρό στην παραλία Scarborough την Τρίτη, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Ένας θαλάσσιος βιολόγος ο οποίος βρέθηκε στο σημείο φαίνεται στο βίντεο να τραβά την σάρκα του τεράστιου καλαμαριού για να αποκαλύψει το μεγάλο ράμφος του το οποίο και χρησιμοποιεί για να κόβει το φαγητό του σε μικρά κομμάτια και να τρώει.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης και το μάτι του το οποίο έχει μέγεθος μπουνιάς.

Τα μεγαλύτερα μάτια σε μαλάκια μπορούν να ανιχνεύσουν καλύτερα το φως και επομένως να τα βοηθήσουν να αντιληφθούν βιοφωταυγούς φωτός, κάτι που είναι δύσκολο να εντοπιστεί στα βάθη του ωκεανού.

Πηγή: skai.gr