Αναδάσωση στην Πεντέλη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Μετά την πρώτη επιτυχημένη αναδάσωση στην Πεντέλη,  οι δράσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Οι αναδασώσεις θα έχουν διάρκεια έως και τον Μάρτιο του 2013 και θα γίνουν όπως κάθε χρόνο, στην Πάρνηθα, την Πεντέλη, στον Υμηττό και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

O Σκάι σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν δεντροφύτευση σε περιοχή του Πεντελικού όρους λίγο μετά την περιοχή Καραούλι.

Θα φυτευτούν 10.000 νέα φυτά και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εθελοντικοί φορείς, σχολεία και οργανώσεις από την Πεντέλη, το Μαρούσι, την Κηφισιά και άλλους δήμους της Βορειανατολικής Αττικής.

Σημείο συνάντησης, ο χώρος με την ονομασία «Βρύση Καρακαντά» λίγο μετά το Καραούλι στο δρόμο από την Παλιά Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη ώρα 10 το πρωί.

Όσοι εθελοντές δεν χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας του δήμου Αμαρουσίου που θα αναχωρούν στις 9:30 π.μ. από το Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).

Σύλλογοι για αναδάσωση Πεντελικού:

Σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος Κηφισιάς, Πειραματικό σχολείο Αμαρουσίου, Εθελοντές Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού, Σύλλογος Προστασίας Γαλατσίου, Σύλλογος Ναξιωτών Γαλατσίου, Σύλλογος Προστασίας Νταού Πεντέλης, Ένωση Εθελοντών Νέας Μάκρης, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΟΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΑΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ENDURO, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ «ΑΤΛΑΝΤΙΣ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΔΩΝΗ, ΕΞΩΡ.ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΡΕΑ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΦΟΥ ΝΥΜΦΩΝ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΥΚΟΦΥΤΟΥ, ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΩΝ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ


View Αναδάσωση στην Πεντέλη 2/12 in a larger map
Πηγή: skai.gr